Antena Meniu Search
x

Şoferul român care a dus cu camionul 45 de migranţi în Germania şi i-a dat jos în ger, în pădure, răniţi, a fost condamnat

Şoferul român care a dus cu camionul 45 de migranţi în Germania şi i-a dat jos în ger, în pădure, răniţi, a fost condamnat. În vârstă de 47 de ani, şoferul i-a dus pe migranţi timp de 24 ore din România în Germania, s-a speriat noaptea şi i-a obligat să coboare din semiremorcă.

de Redactia Observator

la 28.03.2019, 22:06

Şofer român de TIR condamnat în Germania
Şoferul român care a dus cu camionul 45 de migranţi în Germania şi i-a dat jos în ger, în pădure, răniţi, a fost condamnat - Twitter

Şoferul român care a dus cu camionul 45 de migranţi în Germania şi i-a dat jos în ger, în pădure, răniţi, a fost condamnat. În vârstă de 54 de ani, şoferul i-a dus pe migranţi timp de 24 ore din România în Germania, s-a speriat noaptea şi i-a obligat să coboare din semiremorcă.

Un tribunal din Passau a dat joi sentinţa şi în cazul angajatorului unui şofer român de TIR care a transportat din România în Germania 45 de migranţi, 9 dintre ei copii, şi i-a abandonat noaptea în ger, în pădure, răniţi. În noaptea în care au fost lăsaţi de izbeşişte migranţii temperaturile au variat între -8 şi 0 grade.

Judecătoarea Ursula Raab Gaudin a descris transportul ca fiind unul "mai rău decât unul cu oi" şi a decis să-l condamne pe român la 3 ani şi zece luni de închisoare, decizia nefiind definitivă, scrie idowa.de.

Refugiații din Irak, Iran, Siria și Somalia au fost duși în Bavaria de un șofer din România în martie 2018 și au fost coborâţi din camion într-o pădure din districtul Passau. Camionul a fost încărcat cu paleți din lemn, în spatele căruia s-au ascuns refugiații, inclusiv nouă copii. Pe măsură ce camionul a frânat, paleții au alunecat și au rănit mai mulți imigranți.

Tratamentul a fost extrem de umilitor și periculos, a spus judecătoarea Raab Gaudin. Ea a vorbit despre "un vârful umilinței" și despre "forma cea mai reprobabilă de transport a oamenilor". 

În vârstă de 47 de ani, angajatorul desfășoară o activitate de expediere de mărfuri în Brühl, Baden-Württemberg, şi acesta a declarat că a fost obligat să-și pună la dispoziție camioanele. Șoferul de camion român a fost condamnat la o sentință de trei ani de închisoare într-un proces separat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Şoferul român care a dus cu camionul 45 de migranţi în Germania şi i-a dat jos în ger, în pădure, răniţi, a fost condamnat