Antena Meniu Search
x

Şofer român de TIR amendat cu 2,2 milioane de euro, în Franţa. A recunoscut toate faptele

Un şofer român de TIR a fost amendat cu 2,2 milioane de euro, în Franţa. A recunoscut toate faptele pentru care fusese arestat pe 6 decembrie, fiind judecat după 10 zile.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 17.12.2019, 13:16

Un şofer român de TIR a fost amendat cu 2,2 milioane de euro, în Franţa. A recunoscut toate faptele pentru care fusese arestat pe 6 decembrie, fiind judecat după 10 zile.

Pe 6 decembrie, camionul unui şofer român a sosit în Coquelles pentru a fi controlat, dar oficialii vamali detectează o încărcătură suspectă de 5.220 de kilograme de țigarete, fără ca șoferul camionului să poată prezenta un act de transport pentru ele. 

Imediat șoferul camionului recunoaşte că face contrabandă, dar spune că nu ştie să indice originea ţigărilor. Aurel Andrei Neacșu, născut în România în 1986, este foarte cooperant cu oficialii vamali și explică că nu este prima dată când face acest tip de trafic. El a traficat deja în Anglia 1.200 de kilograme de tutun și alte 900 de kilograme în alt transport.

Investigațiile au relevat că o mașină îl urmărea încă de la începutul călătoriei. "Am făcut această afacere pentru a aduce bani familiei mele. Trebuia să iau 8.000 de euro.", a spus el în faţa judecătorului, citat de nordlittoral.fr

Pe acelaşi subiect

"Un bărbat m-a contactat în timp ce eram în parcare. L-am urmat până la un depozit, unde am încărcat mărfurile, era în Belgia.", a explicat tânărul camionagiu român.

Cazierul judiciar al lui Aurel Andrei Neacșu este curat. Reprezentantul administrației vamale a estimat valoarea țigărilor de contrabandă la 2.173.718 euro și a solicitat instanței să aplice o amendă echivalentă șoferului român. În schimb, procurorul a cerut un an de închisoare cu executare.

Avocata românului, Hannah Beaugendre s-a bazat pe faptul că șoferul camionului a recunoscut totul imediat, inclusiv realizarea celorlalte două transporturi de contrabandă. Ea a cerut instanței să reducă pedeapsa.

Instanța l-a condamnat pe Aurel Andrei Neacșu la 12 luni închisoare cu suspendare, confiscarea bunurilor și plata unei amenzi de 2.173.718 euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Şofer român de TIR amendat cu 2,2 milioane de euro, în Franţa. A recunoscut toate faptele