Antena Meniu Search
x

Șoferul român de TIR condamnat pe viață în Germania riscă aceeași pedeapsă și în Austria. Nu va fi eliberat condiționat

Șoferul român de TIR care a fost condamnat pe viață în Germania riscă aceeași pedeapsă și în Austria. El nu va putea fi eliberat condiționat, un psihiatru arătând că românul e gata oricând să repete faptele oribile pentru care e după gratii.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 09.06.2020, 12:47

  • Cătălin Dorinel Ciolpan are 43 de ani.
  • El a fost condamnat în Germania pentru crimă.

Un șofer român de TIR e judecat în Inssbruck pentru o crimă pe care a comis-o în 2014, procesul lui începând marți la ora locală 9, scrie tirol.orf.at. Cătălin Dorinel Ciolpan, din Huși, acum în vârstă de 43 de ani, a fost arestat în 2017 și condamnat deja în Germania la închisoare pe viață, pentru uciderea unei tinere.

El a fost acum extrădat în Austria, unde e judecat pentru că a omorât o altă tânără, o studentă franceză, Lucille K., în ianuarie 2014. Pe 12 ianuarie 2014, poliția a găsit cadavrul studentei în vârstă de 20 de ani pe malul unui râu, în Kufstein. Tânăra din Lyon trăia în Kufstein de 4 luni. "Violența contondentă" a dus la moartea tinerei, au spus anchetatorii, la acea vreme. Arma crimei, geanta și telefonul mobil ale tinerei nu au fost găsite inițial.

După două săptămâni, arma crimei a fost scoasă din râu: o bară de fier de aproape două kg. folosită de camionagii la ridicarea cabinei. Așa a apărut prima oară ipoteza că ucigașul ar putea fi un șofer de TIR.

După aproape trei ani, o crimă din Germania, din noiembrie 2016, unde o tânără în vârstă de 27 de ani a fost abuzată sexual și ucisă, la Edingene, lângă Frieburg, a deschis noi perspective cazului din Austria. Un suspect a fost arestat în iunie 2017, în Germania. Era Cătălin Dorinel Ciolpan, șofer de camion, atunci în vârstă de 40 de ani.

Pe acelaşi subiect

Analiza ADN a arătat ulterior că el a ucis-o și pe Lucille. Și-a recunoscut crima din Germania, pe care a declarat în instanță că o regretă. Românul a fost condamnat la închisoare pe viață, instanța l-a găsit vinovat de crimă și viol deosebit de grav. Un expert în psihiatrie a mai spus că bărbatul riscă să repete faptele, dacă ar fi liber.

Românul a mărturisit și uciderea lui Lucille față de un psihiatru. Procesul lui din Austria a fost amânat din martie până în iunie din cauza pandemiei coronavirusului.

Dacă acuzatul este condamnat și marți, la Innsbruck, pedeapsa în Austria este legal o pedeapsă suplimentară. Întrucât a fost deja condamnat la închisoare pe viață în Germania, adică pedeapsa maximă, instanța austriacă l-ar condamna în mod oficial pe român în baza unui verdict de vinovăție, dar nu ar impune o altă pedeapsă, a declarat în prealabil procurorul public.

El riscă și în Austria o condamnare pe viață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Șoferul român de TIR condamnat pe viață în Germania riscă aceeași pedeapsă și în Austria. Nu va fi eliberat condiționat