Antena Meniu Search
x

Jumătate de țară lovită ploi torenţiale, grindină şi vijelii, în următoarele 24 de ore. Cod galben până miercuri

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marți o atenţionare cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale, valabilă până miercuri dimineață, în jumătate de țară.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.06.2020, 10:30

  • Codul galben de vreme severă este valabil până miercuri, la ora 10.00.
  • Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 9 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 10:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul Olteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Codul galben vizează județele:

Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

De asemenea, specialiștii au prelungit informarea meteo de vreme rea în toată țara până vineri, 12 iunie, la ora 9.00.

"Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de marți (9 iunie) îndeosebi în regiunile intracarpatice și la munte, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 iunie) în sud-vest, iar miercuri și joi (10 și 11 iunie) în cea mai mare parte a țării.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp", transmite ANM.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii în majoritatea regiunilor.

Ploile și vijelii în București

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală, în care anunță că marți după prânz încep ploile și vântul, iar de miercuri vremea se răcește.

Pe parcursul zilei de marți vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 30...31 de grade și o minimă de 17 ...18 grade. Cerul va fi variabil, iar după orele prânzului va crește probabilitatea pentru ușoară instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului).

Miercuri și joi (10 și 11 iunie) vremea se va răci treptat și va fi în general instabilă. Vor fi intervale cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și vijelii. Cantitățile de apă pot depăși 15...25 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Temperatura maximă va fi între 24 și 27 de grade, iar cea minimă între 15 și 18 grade.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Jumătate de țară lovită ploi torenţiale, grindină şi vijelii, în următoarele 24 de ore. Cod galben până miercuri