Antena Meniu Search
x

Soldaţii francezi pot deschide focul la protestul "Vestelor Galbene"

Sâmbătă este aşteptat ca străzile din Paris să fie umplute, din nou, de celebrele "Veste Galbene", care protestează pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru francezii de rând.

de Redactia Observator

la 22.03.2019, 16:46

Soldaţi francezi în patrulă pe străzi din Paris
Soldaţii francezi pot deschide focul în caz de pericol la protestul "Vestelor Galbene" - Hepta

Măsuri de securitate drastice au fost anunţate pentru protestul vestelor galbene, din weekend. În stradă vor fi detaşate inclusiv dispozitive de soldaţi, care au dreptul să tragă în cazul în care situaţia degenerează.

Sâmbătă este aşteptat ca străzile din Paris să fie umplute, din nou, de celebrele "Veste Galbene", care protestează pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru francezii de rând.

Este cel de-al 19-lea weekend de manifestaţii, care, de multe ori, au fost escaladate în violenţe şocante.

Din acest motiv, autorităţile franceze au luat măsuri speciale. Circa 5.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru acţiunea de sâmbătă, însă aceştia vor fi susţinuţi de contingente de soldaţi.

Mai mult, generalul Bruno Leray a anunţat, conform Daily Mail, că soldaţii au primit ordin să tragă în cazul în care se remarcă faptul că membrii grupării "Vestele Galbene" pun în pericol vieţile cetăţenilor paşnici.

Weekendul trecut, numeroase clădiri au fost devastate de anarhiştii din stradă. Poliţiştii au intervenit în forţă, inclusiv cu gaze lacrimogene.

În ciuda faptului că s-au efectuat peste 250 de arestări, s-au înregistrat, din nou, pagube uriaşe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Soldaţii francezi pot deschide focul la protestul "Vestelor Galbene"