Antena Meniu Search
x

Soldații ruși, înregistrați când caută să se însoare pentru a scăpa de front: "Nu exisă cale de scăpare"

Serviciul Ucrainean de Securitate a publicat o serie de interceptări în care soldați ruși se plâng de condițiile de pe front și povestec cum au încercat să aranjeze o căsătorie falsă, doar pentru a scăpa de război. "Toți de aici încearcă orice metodă posibilă pentru a scăpa... dar nu exista nicio cale", s-a plâns unul dintre militari, potrivit Daily Beast.

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 17:24

soldar rus
Soldații ruși, înregistrați când caută să se însoare pentru a scăpa de front: "Nu exisă cale de scăpare" - Profimedia Images

La peste 100 de zile de la începerea războiului, supranumit de Vladimir Putin drept o operațiune specială, militari ruși nu par a sta prea bine la capitolul moral. Ucrainenii au înregistrat un soldat în timp ce se plângea unui prieten că nu există cale de a evita luptele sângeroase, spunând că singura scăpare de pe front este moartea, o rană severă sau un ordin de retragere, care de obicei nu vine.

"Deja i-am spus unei prietene, la naiba, trimite o cerere (n.r. la serviciul de stare civilă), o să le spun și eu de aici. Nici vorba, mi-au spus, asta nu e o opțiune. Toți de aici încearcă orice metodă posibilă pentru a scăpa... dar nu exista nicio cale", a spus soldatul rus. Nu este prinul care încearcă să evite războiul lui Putin - au mai fost cauzuri de militari care și-au distrus echipamentele sau și-au provocat răni. Iar condițiile de pe front sunt din ce în ce mai grele. Aparent, unii soldați se plâng că poartă uniforme făcute special pentru sezonul rece, asta deși temperaturile au crescut.

Militarii ruși sunt "deprimați" și vor să evite noi lupte

Într-o altă înregistrare publicată de ucraineni, un bărbat ce se identifică drept militar rus deplânge faptul că s-a oprit aprocizionarea cu apă. "Stăm aici fără apă. A fost cald în ultima vreme. Acum e căldură și oamenii stau în stare de șoc. Moral sunt deprimați", a spul el. Potrivit sursei citate, nu este clar și când și unde a fost făcută înregistrarea.

Unii ar plănui chiar să dezerteze. "Acum sunt 10 oameni care pregătesc un camion... Dacă se întâmplă ceva sar imediat în camion și o iau spre Belgorod, deja au o canistră de motorină pe care o țin în zona de cargo. Deja am vorbit cu ei, dacă e ceva mă vor lua din drum și voi merge cu ei", a spus un alt militar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Soldații ruși, înregistrați când caută să se însoare pentru a scăpa de front: "Nu exisă cale de scăpare"