Antena Meniu Search
x

Soldații ucraineni au rachete, tancuri și drone, dar apelează la rude și donații pentru tricouri şi ghete

La o piață în aer liber în apropiere de Marea Neagră, cumpărătorii se plimbă printre containere de transport care au fost transformate în magazine improvizate ale armatei, în căutare de uniforme, cizme și echipament tactic. Printre cei care fac "cumpărături" sunt soldați ucraineni care se aprovizionează pentru câmpul de luptă. Alții, cum ar fi fostul șofer de taxi Dmitro Kazmirchuk, se oferă voluntari să ducă cele necesare trupelor din prima lini care încă nu sunt echipate complet, notează CNBC.

de Redactia Observator

la 22.08.2022, 19:35

Unii combatanți apelează la rude, colegi sau campanii internaționale pentru a face rost de echipamentul necesar.
Ucrainenii au probleme legate de asigurarea echipamentului de bază pentru toți cei care vor să lupte. - Profimedia

"Ucraina nu era pregătită pentru acest război. Nu ne-am gândit niciodată că vecinul nostru, care s-a dovedit a fi dușmanul nostru, va recurge la o invazie pe scară largă", spune Kazmirchuk în timp ce primește ochelari, mănuși și tricouri de camuflaj pentru șase soldați din Donețk. "Așa că, nu toți au ce le trebuie".

De la începutul războiului,  Ucraina a cerut de la aliații săi avioane de luptă, sistemele de apărare aeriană și armele cu rază lungă de acțiune. Statele Unite și aliații săi au răspuns la multe dintre aceste apeluri prin furnizarea de rachete, tancuri, drone și artilerie în valoare de miliarde de dolari. Cu toate acestea, pe măsură ce războiul Rusiei se apropie de șase luni, Ucraina rămâne fără echipamente pe care majoritatea armatelor moderne le au în surplus. Acum, președintele Volodimir Zelenski, trupele ucrainene și susținătorii lor caută soluții creative pentru a purta acest război.

Echiparea tuturor celor trimiși la luptă, o provocare pentru Kiev

Mihail Podoliak, un consilier de top al lui Zelenski, a declarat pentru NBC News că armata ucraineană are nevoie de reaprovizionare continuă de la aliații săi: alimente, kituri de prim ajutor, vehicule, echipamente de protecție, arme mici și muniție. La apogeul ofensivei Rusia, a spus el, a tras până la 60,000 de runde de muniție pe zi, forțând Ucraina să răspundă la la fel.

Pe acelaşi subiect

"Societățile din anumite țări partenere nu înțeleg pe deplin nivelul de intensitate al războiului din Ucraina", a declarat el într-un interviu acordat. "Acesta este un război masiv, nu este doar un conflict regional minor."

Unii ucraineni care s-au înrolat în armată apelează la familie, prieteni și colegi pentru a face rost de echipamentele de care au nevoie pe câmpul de luptă. O parte din provocările logistice cu care se confruntă Ucraina este reprezentată de efortul de a menține aprovizionate este numărul tot mai mare de persoane care participă la luptă. În perioada premergătoare războiului, forțele armate ale Ucrainei erau formate din 200.000 de militari activi, potrivit unui raport al Institutului Internațional pentru studii strategice.

La doar câteva ore după ce Rusia a invadat 24 februarie, Zelenski a semnat un decret prin care a ordonat o "mobilizare generală", prelungit recent de Parlamentul Ucrainei până în noiembrie. De atunci, sute de mii de rezerviști, membri ai Forțelor de Apărare teritorială ale Ucrainei și alții s-au alăturat bătăliei.

În luna mai, Zelenski a declarat că forțele armate ale Ucrainei au crescut la 700.000 de oameni. În aceeași lună, el a lansat o campanie de crowdfunding, pentru a aduce strânge bani, echipamente medicale și materiale de apărare. Printr-un portal online, donatorii au fost rugați să sponsorizeze anumite articole care, odată achiziționate, sunt trimise către linia frontului: 4.000 dolari pentru un detector de metale pentru a ajuta la îndepărtarea minelor de teren; 80.000 dolari pentru o ambulanță blindată.

Proiectul încearcă, de asemenea, să achiziționeze o "armată de drone" pentru a ajuta trupele ucrainene să monitorizeze linia frontului. Campania include o zonă de colectare chiar în afara orașului New York, unde donatorii pot renunța la propriile drone pentru a fi trimise în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Soldații ucraineni au rachete, tancuri și drone, dar apelează la rude și donații pentru tricouri şi ghete