Sora fostului președinte american George H.W. Bush a murit la 94 de ani, din cauza complicaţiilor provocate de Covid

De Andreea Anghel.
Publicat: 11.01.2021, 10:46.
Actualizat: 11.01.2021, 11:22

Nancy Bush Ellis, sora fostului preşedinte american George H.W. Bush, s-a stins din viaţă duminică, la vârsta de 94 de ani. Aceasta a murit într-un centru rezidenţial din Concord Massachusetts, din cauza unor complicaţii provocate de coronavirus. Fiul ei a declarat că şi-a internat mama într-un spital, după ce a fost depistată pozitiv la sfârşitul lunii decembrie.

Nancy Bush Ellis a murit la vârsta de 94 de ani

Sora fostului președinte american George H.W. Bush a murit din cauza complicaţiilor provocate de Covid

Profimedia Images

Sora fostului preşedinte George H.W. Bush, Nancy Bush Ellis, a murit duminică, la vârsta de 94 de ani, a confirmat fundaţia George şi Barbara Bush.

''Suntem trişti să împărtăşim că iubita soră a preşedintelui Bush, Nancy Bush Ellis, a încetat din viaţă. Condoleanţele şi rugăciunile noastre sunt cu familiile Ellis şi Bush, în timp ce ne amintim de o femeie remarcabilă care a adus lumii bucurie şi lumină'', a fost mesajul fundaţiei.

Bush Ellis a murit într-un centru rezidenţial din Concord Massachusetts, din cauza unor complicaţii provocate de coronavirus, a informat mediafax.ro, citând surse The New York Times.

Ea a fost internată în spital cu COVID-19 la sfârşitul lunii decembrie, având atunci febră.

Activă în politică

Ellis Bush a fost un activist de mediu cunoscut, care a donat pentru cauze şi organizaţii progresiste, făcând campanie în mai multe rânduri pentru fratele ei şi pentru fiii acestuia, George W. Bush şi Jeb Bush. Aceasta a încercat totodată să îi convingă pe americani cât de important este să votezi.

George Herbert Walker Bush a fost cel de-al 41-lea preşedinte al SUA. Fostul şef de stat a murit tot la vârsta de 94 de ani, fiind cel mai longeviv fost lider american.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.