Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Spaniolii au stropit o plajă cu înălbitor, apoi și-au cerut scuze

Un oficial din sudul Spaniei și-a cerut scuze că a decis stropirea plajei Zahara de los Atunes cu înălbitor diluat, în încercarea de a-i proteja de COVID-19 pe oamenii veniți să se relaxeze.

de Ana Maria Ghiarasim

la 29.04.2020 , 14:08

Spaniolii au stropit o plajă cu înălbitor, apoi și-au cerut scuze
Spaniolii au stropit o plajă cu înălbitor, apoi și-au cerut scuze - DPA Images / Matthias Oesterle via Hepta Imagine ilustrativă
  • Măsura trebuia să-i protejeze pe locuitori de coronavirus.
  • Administrația locală nu a luat în calcul distrugerea ecosistemului.

Administrația locală a pitorescului sat pescăresc Zahara de los Atunes a trimis tractoare echipate cu pulverizatoare de-a lungul plajei, săptămâna trecută, în vreme ce oficialii anunțau că le vor permite copiilor să iasă afară la joacă și la plimbare.

Decizia de a dezinfecta plaja i-a șocat pe ecologiști. „Este total absurd”, a spus María Dolores Iglesias Benítez, potrivt The Guardian.

„Plaja este un ecosistem viu. Și când îl pulverizezi cu înălbitor, omori tot”, a mai spus ea.

Articolul continuă după reclamă

Și Greenpeace Spania a avut o reacție la măsura absurdă luată de administrația locală.

„Pulverizarea plajelor cu înălbitor în mijlocul perioadei de reproducere a păsărilor și a nevertebratelor, care vor susține pescuitul local, nu este una dintre ideile lui Donald Trump. Ci se întâmplă în Zahara de los Atunes”, se arată într-un mesaj postat pe Twitter, cu referire clară la declarația președintelui american vizavi de injectarea bolnavilor de coronavirus cu dezinfectanți.

Citește și:
Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Spaniolii au stropit o plajă cu înălbitor, apoi și-au cerut scuze