Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Comino, insula cu patru locuitori și mii de turiști

Comino este comoară ascunsă a arhipelagului Maltez! Insula, deşi mai tot timpul este plină de oameni, are doar patru locuitori permanenţi. Şi mii de turişti.

Vezi și

Comino este comoară ascunsă a arhipelagului Maltez! Insula, deşi mai tot timpul este plină de oameni, are doar patru locuitori permanenţi. Şi mii de turişti. Sunt atraşi de o mică nestemată ascunsă de stâncile ascuţite.

Au fost 15 minute care au trecut cât 15 secunde. Mult prea puţin timp pentru a putea savura la intensitate maximă tot ce are de oferit arhipelagul maltez. Soare strălucitor, ape de-un albastru ireal şi peisaje superbe. În portul micuţei insule ne aşteaptă Mark Farrugia. Cu un zâmbet uriaş şi cu o română puţin stângace. Este primul nostru ghid în acest colţ de paradis.

Deşi în fiecare sezon zeci de mii de turişti vin să se minuneze de frumuseţile insulei, Comino este poate locul cu cei mai puţini locuitori din întregul continent. Doar 4 oameni trăiesc aici permanent. Iar Mark a aranajat să-l cunoaştem pe unul dintre ei. Restul erau plecaţi la muncă.

Salvu are 62 de ani şi trăieşte pe insulă de când se ştie. Şi nici nu s-a gândit să meargă în altă parte. Chiar dacă nu are cu cine să împartă frumuseţile locurilor. A fost unul dintre puţinii care au văzut din primele rânduri transformarea insulei Camino dintr-o insulă abia ştiută într-o destinaţie de vis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » SPECIAL! Comino, insula cu patru locuitori și mii de turiști