Antena Meniu Search
x

Stare de dezastru într-un stat american devastat de inundaţii mortale. Sute de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele

Europa este împărţită între temperaturi care bat record după record, de la o zi la alta şi vijelii violente. În Grecia, şirul dispariţiilor cauzate de caniculă continuă: un turist german a fost găsit fără viaţă, după ce a plecat într-o drumeţie, la peste 40 de grade Celsius. Meteorologii avertizează: fenomenele meteo extreme vor continua şi în această săptămână. 

de Redactia Observator

la 25.06.2024 , 08:37

După o săptămână de foc, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, vremea s-a schimbat radical în Italia. În Milano, structuri metalice de sute de kilograme au fost luate de vijelie ca nişte fulgi. În zonele rurale a fost prăpăd. "Practic, aici s-au ciocnit două furtuni şi instantaneu, în mai puţin de un minut, un vortex a început. Acoperişurile s-au ridicat ca nişte elicoptere. Un acoperiş a fost aruncat în vale, iar celălalt a fost aruncat a ajuns tocmai aici".

În apropierea oraşelor Brescia şi Vicenza, ploile torenţiale au provocat alunecări de teren. Localnicii au sunat de peste 150 de ori la 112 în câteva ore. "Din fericire, nu sunt rănit, toată lumea e teafără. S-a mai întâmplat asta acum 11 ani, dar nimic de atunci. Totul a căzut deodată. A început la 1 şi până la 3 nu mai aveai ce să faci". Meteorologii avertizează că vremea va rămâne instabilă şi în această săptămână. În weekend, un turist ar fi fost ucis de valul de canicul. Britanicul, în vârstă de 56 de ani, vizita cu familia sa vulcanul Vezuviu, atunci când a suferit un atac de cord. 

În Grecia, continuă seria neagră a turiştilor dispăruţi. Un cetăţean german de 67 de ani a fost găsit fără viaţă în Creta, după ce a pornit într-o drumeţie. La prânz, pe insulă, termometrele indicau peste 40 de grade Celsius. Mai multe regiuni din ţară sunt sub alertă de incendii şi turiştii din zonă au fost evacuaţi ca măsură de precauţie.

Vezi și

"13 oameni au fost arestaţi după incendiul provocat pe insula Hydra. Vinovaţii ar fi folosit artificii care au aprins vegetaţia uscată". Şi în Ilia şi Attiki, autorităţile au arestat două persoane pentru incendiere. În Elveţia, trei persoane au dispărut în timpul alunecărilor de teren din weekend. Cadavrul uneia dintre ele a fost găsit după căutări impresionante.

Pe acelaşi subiect

Stare de dezastru într-un stat american

Vremea face ravagii şi peste Ocean. Peste un milion de oameni sunt sub avertizare de inundaţii în statele Iowa şi Dakota de Sud. Un pod s-a prăbuşit, iar imaginile surprinse de dronă arată cum Dakota de Sud a fost acoperită de apă. Sute de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, în timp ce alţii au fost salvaţi la limită. Autorităţile au decretat stare de dezastru.

Inundaţiile au făcut dezastru şi în China unde a fost emisă o alertă roşie pentru ploi torenţiale. Numai în sud, 47 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar, în centru, mai mulţi oameni au murit din cauza alunecărilor de teren. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Stiri externe » Stare de dezastru într-un stat american devastat de inundaţii mortale. Sute de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele