Antena Meniu Search
x

Video Urgia s-a dezlănţuit în nordul ţării. În Suceava, o furtună cu grindină a făcut ravagii în doar câteva minute, în Arad a fost emis mesaj RO-Alert

Ţara se împarte în două în acest weekend. În timp ce sudul fierbe, nordul României e măturat de vijelii. Furtunile au început încă de aseară. A căzut grindina, vântul a rupt copaci şi stâlpi de electricitate. Trenurile au avut întârzieiri şi, în multe zone, grădinile oamenilor au fost distruse. Pe parcursul nopţii, meteorologii au emis 8 avertizari nowcasting de cod roșu de vijelii pentru județele din vestul și nord-vestul țării, unde rafalele au depășit chiar şi 90 de km pe oră. 

de Redactia Observator

la 23.06.2024 , 14:14

Urgia s-a dezlănţuit aseară în nordul ţării.

Vijeliile şi ploile torenţiale au pus stăpânire pe mai multe judeţe din ţară. În Suceava, o furtună cu grindină a făcut ravagii în câteva minute în curţiile oamenilor. 

Prăpăd a fost şi în Satu Mare, unde a plouat cu găleata. Pompierii au intervenit încă din cursul nopţii pentru degajarea copacilor căzuţi pe carosabil.

Vezi și

RO-Alert după codul roşu de vreme severă

Pe acelaşi subiect

Şi în Arad, aseară au fost furtuni. A fost în vigoare un cod roşu de vreme severă, iar locuitorii au primit şi un mesaj RO-Alert. În Bihor, cerul a fost brăzdat de sute de fulgere şi a plouat torenţial. În doar 10 minute, furtuna a făcut ravagii în mai multe localităţi din judeţ. Vântul a pus la pământ mai mulţi arbori şi a dărâmat chiar şi un loc de joacă din grădina unui localnic.

În judeţul Harghita, CFR a oprit traficul temporal pe ruta Topliţa - Lunca Bradului, după ce mai mulţi copaci rupţi de furtună în cursul nopţii au ajuns pe linia ferată. Tot din cauza vijeliei, peste 3 mii de oameni din mai multe localităţi au rămas fără curent electric.

Jumătate de țară, sub cod galben de ploi torențiale şi vijelii

Astăzi, un nou cod galben de instabilitate atmosferică va intra în vigoare de la ora 14 în partea de nord a ţării. Atenţionarea este valabilă până mâine la ora 8. Şi asta nu e tot. Meteorologii au mai anunţat şi că un val de praf saharian va traversa ţara până în a doua parte a zilei de mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Vremea » Urgia s-a dezlănţuit în nordul ţării. În Suceava, o furtună cu grindină a făcut ravagii în doar câteva minute, în Arad a fost emis mesaj RO-Alert