Antena Meniu Search
x

Stare de dezastru în statul Victoria din Australia: 'Incendiile vor lua amploare'

Statul Victoria din Australia a declarat, din nou, stare de dezastru, după ce meteorologii au anunţat că vremea va favoriza incendiile devastatoare.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 24.01.2020, 01:01

Statul Victoria din Australia a declarat, din nou, stare de dezastru, după ce meteorologii au anunţat că vremea va favoriza incendiile devastatoare.

Autorităţile australiene au anunţat că 'ce este mai rău abia acum urmează', după ce meteorologii din Victoria au arătat că vremea va crea condiţii extrem de periculoase, în următoarea perioadă, pentru ca incendiile să se extindă.

În ciuda crizei incediilor care au început în luna septembrie a anului trecut, zona de sud-est a statului Victoria va intra abia acum în ceea ce specialiştii au explicat ca fiind cele mai devastatoare luni.

Incendiile din Australia au transformat în scrum aproape 1,2 milioane de hectare de pădure din statul Victoria, iar trei oameni şi-au pierdut viaţa.

Pe acelaşi subiect

La nivel naţional, numărul victimelor a ajuns la 27.

Câine salvat de un pompieri în incendiile din Australia

Incendii în Australia. Vremea favorizează dezastrul

Potrivit BBC, pericolul cel mai mare va fi vineri din cauza temperaturile foarte mari şi a vântului care va favoriza extinderea incendiilor.

'Recunosc că nu am mai văzut o activitate atât de intensă a incendiilor atât de devreme într-un sezon. Totuşi, niciodată nu am văzut o operaţiune atât de coordonată şi atât de eficace a pompierilor în lupta cu flăcările, la fel cum am văzut în ultimele săptămâni', a declarat premierul statului Victoria, Daniel Andrews.

Mii de pompieri luptă cu teribilele incendii în Australia

Pericolul se menţine la un nivel uriaş şi în sudul Australiei şi New South Wales, acolo unde incendiile continuă să distrugă mii de hectare de pădure şi să pună în pericol casele oamenilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Stare de dezastru în statul Victoria din Australia: 'Incendiile vor lua amploare'