Antena Meniu Search
x

Starea mintală a lui Vladimir Putin provoacă temeri în Occident: ”Este singur. Nu-i mai ascultă nici pe oligarhi”

Oficialii occidentali se tem pentru starea mintală a lui Vladimir Putin și îl urmăresc cu prudență pe liderul de la Kremlin la 6 zile de la declanșarea războiului din Ucraina, relatează CNN. Ei se tem că sub presiunea sancțiunilor economice zdrobitoare care au prăbușit rubla combinată cu lipsa de progres a armatei ruse în Ucraina, liderul rus ar deveni și mai imprevizibil și va ataca și mai agresiv. 

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 16:04

Starea mintală a lui Vladimir Putin provoacă temeri în Occident: ”Este singur. Nu-i mai ascultă nici pe oligarhi”
Starea mintală a lui Vladimir Putin provoacă temeri în Occident: ”Este singur. Nu-i mai ascultă nici pe oligarhi” - Profimedia

Parlamentari americani apropiați ai serviciilor de informații, oficiali occidentali și foști înalți oficiali americani cu experiență în problema rusă au început să pună deschis întrebări cu privire la stabilitatea psihică a liderului rus, Vladimir Putin.

„Putin a fost complet izolat, parțial din cauza Covid”, a spus o sursa americană citată de CNN. „Acum este, practic, singur, complet rupt de majoritatea consilierilor săi, izolat geografic... singurii oameni care vorbesc cu el sunt adulatori care doar îi hrănesc ura”. Informațiile serviciilor sugerează că Vladimir Putin nici măcar nu și-a mai ascultat oligarhii, în mod tradițional oamenii care au avut o influență esențială asupra sa. 

Întrebările despre starea psihică a lui Vladimir Putin au apărut în timpul briefing-urilor serviciilor de informații. Dar politicienii americani nu au primit un răspuns clar. Senatorul republican Chuck Grassley din Iowa, care a participat la ședința de informare a Senatului, a confirmat că starea psihică a lui Putin a fost discutată în cadrul unor astfel de ședințe, dar a refuzat să detalieze. El a spus, totuși, că, indiferent de informațiile primite, personal este îngrijorat de starea psihică a lui Putin.

Senatorul Marco Rubio din Florida, principalul republican din Comisia de Informații din Senat, a scris vineri pe Twitter că „este destul de evident pentru mulți că ceva nu este în regulă cu Putin”, sugerând că evaluarea sa s-a bazat pe informațiile serviciilor. „El a fost întotdeauna un ucigaș, dar problema lui acum este diferită și semnificativă. Ar fi o greșeală să presupunem că Putin va reacționa la fel cum ar fi făcut-o acum 5 ani”.

Duminică, Putin a ordonat forțelor nucleare ale Rusiei să intre într-un stadiu de „pregătire de luptă specială”, un statut de alertă sporit pe care administrația Biden l-a caracterizat ca parte a unui model de escaladare neprovocată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Starea mintală a lui Vladimir Putin provoacă temeri în Occident: ”Este singur. Nu-i mai ascultă nici pe oligarhi”