Video Statele Unite stabilesc un nou record de decese provocate de coronavirus. Peste 250.000 de americani au murit până acum
Statele Unite ale Americii au atins pragul de 250.000 de decese cauzate de COVID-19. Alte 1.707 persoane s-au stins din viaţă în lupta cu coronavirusul. Iar al doilea val al pandemiei nu a atins încă punctul maxim. Toate speranţele se îndreaptă spre cele două vaccinuri cu eficienţă de 95 la sută, gata să fie produse la scară industrială. Dar până la distribuirea şi administrarea lor va mai trece timp, în care virusul va continua să facă victime.
- 250.000 de oameni din Statele Unite au murit din cauza coronavirusului
- Ţara a înregistrat cel mai mare număr de decese în mai mult de şase luni
- Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19
În Statele Unite, al doilea val al pandemiei pare şi mai dur decât primul. Numărul zilnic al contaminărilor a crescut cu peste 80 la sută în ultimele două săptămâni. Spitalele încep să fie copleşite: personalul medical, aflat la limita rezistenţei, se străduieşte să amenajeze noi saloane pentru bolnavi în holuri, capele sau chiar garaje.
Experţii prevăd că în curând se va ajunge la 3.000 de decese pe zi. Restricţiile par, din nou, singurul mijloc de stăvilire a contagiunii. În Los Angeles se pregăteşte oprirea totală a activităţii în timpul nopţii, iar la New York se închid, din nou, toate şcolile.
Bill de Blasio, primar New York: Doresc să afirm că, oricât am fi de nefericiţi, pentru că am ajuns în această situaţie, suntem hotărâţi să continuăm lupta. Aşa fac newyorkezii, iar noi vom trece cu bine peste acest moment.
Peste 250.000 de americani au murit până acum, după ce au fost infectaţi cu coronavirus. Statele Unite au înregistrat cel mai mare număr zilnic de morţi cauzate de COVID-19, în mai mult de şase luni. Mai exact, au fost înregistrate 1.707 decese. Conform statisticilor, la această rată de deces, un american moare în fiecare minut al zilei.
În zilele următoare se va solicita autorizarea de urgenţă a primului vaccin pentru Covid-19. Cercetătorii care l-au creat dau asigurări că vaccinul este eficient iar efectele secundare sunt neînsemnate.
Ugur Sahin, unul dintre creatorii vaccinului: O eficienţă de 95 la sută înseamnă că, prin vaccinare, riscul unei boli infecţioase este de 20 de ori mai redus.
Dar distribuirea vaccinurilor, care trebuie conservate la temperaturi scăzute, va fi dificilă. Iar majoritatea americanilor vor putea fi imunizaţi abia peste câteva luni. În aceeaşi situaţie sunt şi europenii. În unele ţări ale Europei, al doilea val pare să-şi piardă forţa, după câteva săptămâni de carantină sau alte restricţii. Măsurile severe, dar inevitabile suscită, însă, şi proteste, uneori violente.
Poliţia din Berlin a recurs la tunuri cu apă pentru a pune capăt unei manifestaţii împotriva restricţiilor, unde atât distanţarea socială, cât şi purtarea măştii erau ignorate. Fără violenţă, dar cu disperare, patronii britanici de berării şi restaurante cer ajutorul guvernului: 70 la sută dintre ei se tem că pandemia îi va aduce la faliment.
Dar tot din Marea Britanie vine o veste mai optimistă: o tânără a adus pe lume doi gemeni în timp ce era în comă indusă, cu o formă gravă de Covid-19. Readusă la viaţă după o lună, nu i-a venit să creadă când şi-a văzut, pentru prima dată, copiii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰