Antena Meniu Search
x

Statul Islamic ţine ostatici un norvegian şi un chinez şi cere răscumpărări

Gruparea Statul Islamic (SI) a anunţat miercuri că ţine un norvegian şi un consultant chinez ostatici şi a cerut răscumpărări în schimbul eliberării lor

Gruparea Statul Islamic (SI) a anunţat miercuri că ţine un norvegian şi un consultant chinez ostatici şi a cerut răscumpărări în schimbul eliberării lor

Gruparea extremistă a postat pe Internet fotografii cu doi bărbaţi purtând combinezoane galbene de deţinuţi, în ultimul număr al revistei sale online Dabiq. Norvegianul este prezentat ca fiind Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, în vârstă de 48 de ani, din Oslo, iar chinezul ca Fan Jinghui, în vârstă de 50 de ani, un consultant independent de la Beijing.

Revista publică o telegramă pentru "oricine vrea să plătească răscumpărarea în schimbul eliberării şi transferului". Data şi locul capturării celor doi bărbaţi nu sunt precizate.

SI deţine controlul asupra unor porţiuni importante din Irak şi Siria şi a ucis mai mulţi ostatici cu bestialitate, a filmat aceste execuţii înfiorătoare şi le-a postat online.

Premierul norvegian Erna Solberg a confirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că unul dintre ostatici este un norvegian în vârstă de peste 40 de ani ţinut ostatic în Siria şi că "totul arată că (SI) se află în spate". Solberg a precizat că bărbatul a fost capturat la sfârşitul lui ianuarie.

Oficialii chinezi nu au putut fi contactaţi imediat pentru a oferi o reacţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Statul Islamic ţine ostatici un norvegian şi un chinez şi cere răscumpărări