Antena Meniu Search
x

Strigăt de disperare al unei românce al cărei soţ a murit în condiţii misterioase la locul de muncă, în Italia

Ionel, un român de 33 de ani, a murit în urmă cu circa două săptămâni în ceea ce părea un accident de muncă, în Italia, însă soţia acestuia şi apropiaţii celor doi consideră că Ionel a murit în condiţii misterioase şi cer să se facă dreptate.

de Redactia Observator

la 28.05.2021, 13:44

Ionel, românul mort în Italia, avea doar 33 de ani
Soţia şi apropiaţii lui Ionel aşteaptă informaţii mai ample din partea autorităţilor italiene - Qui Cosenza
  • Soţia românului acuză modul în care reprezentanţii firmei la care lucra acest au gestionat moartea lui Ionel.

Ionel a murit pe 14 mai, în urma unui incident produs într-o pădure din Cellara, oraş situat în provincia Cosenza, regiunea Calabria. Conform Qui Cosenza, românul era stabilit de mai mult timp în Italia, iar din luna ianuarie a acestui an lucra pentru o firmă care avea inclusiv afaceri cu material lemnos.

Din acest motiv, Ionel a fost detaşat în ziua de 14 mai, alături de mai mulţi colegi, să taie câţiva copaci din pădurea respectivă. Însă, la un moment dat, unul dintre copacii pe care îi tăia Ionel i-ar fi căzut acestuia în cap.

Ionel a suferit răni grave în urma accidentului şi a murit pe drum spre spitalul din Cosenza. Moartea românului a îndoliat o întreagă comunitate, însă decesul acestuia rămâne învăluit în mister.

Soţia românului şi apropiaţii acestuia au solicitat demararea unei anchete. Evenimentul care i-a pus pe români pe gânduri a fost modul în care patronul firmei pentru care lucra Ionel a gestionat întreaga situaţia.

Pe acelaşi subiect

Soţia românului nu poate să aducă trupul acestuia în ţară pentru înmormântare

Colegii lui Ionel l-au informat pe patronul firmei în legătură cu producerea accidentului însă acesta, în loc să solicite intervenţia de urgenţă a medicilor, şi-a chemat în ajutor un frate care să-l transporte pe român pe cont propriu la spital. S-au pierdut astfel zeci de minute importante sau poate chiar ore, timp în care românul poate ar fi putut fi salvat.

Mai mult, românii acuză că angajaţii firmei au alterat mai multe probe de la faţa locului, astfel că anchetatorii nu au putut lucra în cele mai bune condiţii.

Drama familiei este cu atât mai mare dacă ne gândim că ancheta se desfăşoară în condiţii anevoioase, astfel încât soţia lui Ionel nu poate să primească, încă, acceptul autorităţilor italiene de a duce trupul neînsufleţit al lui Ionel în România, pentru înmormântare. În plus, soţia lui Ionel acuză că anchetatorii nu îi oferă foarte multe informaţii.

Pe lângă modul exact în care a murit românul, anchetatorii vor să afle şi dacă firma avea într-adevăr autorizaţie de a lucra în zona respectivă, dar şi dacă angajaţii firmei au fost instruiţi în mod corespunzător să lucreze în zona respectivă şi dacă aceştia au fost înştiinţaţi în legătură cu pericolul la care se expun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Strigăt de disperare al unei românce al cărei soţ a murit în condiţii misterioase la locul de muncă, în Italia