Antena Meniu Search
x

"Super Marțea", ziua în care milioane de americani își aleg candidații la prezidențiale. Specialiştii prevăd victorii zdrobitoare

Una dintre cele mai importante zile în cursa pentru Casa Albă este în plină desfăşurare în Statele Unite. Zeci de milioane de oameni sunt chemaţi la urne pentru "Super Marţea" alegerilor, votul care arată cine are şanse să fie candidat la preşedinţie. Specialiştii prevăd victorii zdrobitoare pentru Trump şi Biden, care îşi pregătesc terenul pentru încă o confruntare. 

de Redactia Observator

la 05.03.2024, 21:38

Vezi și

Din Alaska până în Alabama, americanii merg astăzi la vot pentru alegerile interne republicane şi democrate. Învingătorul din fiecare tabără are mari şanse să devină candidatul partidului său în cursa pentru Casa Albă. 

  • BILL BARROW, reporter Associated Press: Începi să îţi faci o idee despre cum vor arăta campaniile de vară şi toamnă, cine vor fi nominalizaţii şi care vor fi subiectele majore ale dezbaterilor. 

În tabăra republicană, Trump are deja asiguraţi 244 de delegaţi, faţă de 33 ai lui Nikki Haley, singura rivală rămasă în cursă. Pentru a deveni oficial candidatul republican, miliardarul trebuie să ajungă la 1.215, însă. Curtea Supremă a anunţat că Trump poate candida în Colorado, unde fusese scos de pe buletinele de vot, aşa că magnatul se vede, deja, la Casa Albă.  

  • DONALD TRUMP, candidat republican la preşedinţia SUA: O să îi spun coruptului de Joe Biden: Eşti concediat, pleacă de aici! Pleacă de aici! 
Pe acelaşi subiect

Alegerile prezidenţiale din Statele Unite vor avea loc pe 5 noiembrie

La democraţi, Joe Biden nu are niciun rival şi, de câteva luni, îl descrie pe Trump ca pe o ameninţare la adresa democraţiei. 

  • JOE BIDEN, preşedintele SUA: Trump nu este îngrijorat pentru viitorul vostru, vă jur! Trump promite acum o campanie de răzbunare şi pedepse, acestea sunt cuvintele lui, pentru anii care urmează. 

Un sondaj publicat recent arată că şase din 10 americani sunt îngrijoraţi din cauza sănătăţii mintale a lui Trump şi Biden. 

  • JOSH BOAK, reporter Associated Press: Doi candidați mai în vârstă ar putea candida unul împotriva celuilalt, iar alegătorii sunt îngrijorați de vârsta lor, deoarece acești candidați vor trebui să facă față conflictelor globale, urgențelor interne și unui Congres disfuncțional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Super Marțea", ziua în care milioane de americani își aleg candidații la prezidențiale. Specialiştii prevăd victorii zdrobitoare