Antena Meniu Search
x

Video Sute de voluntari străini, pregătiți să-și dea viața pentru Ucraina. Fac cozi în fața ambasadelor, hotărâți să lupte cu rușii

Războiul din Ucraina mobilizează o lume întreagă. Sute de voluntari străini fac cozi în fața ambasadelor pentru a se înrola alături de forțele armate ucrainene. Președintele Zelenski a lansat un apel pentru toți cei care vor să se alăture cauzei, indiferent de pregătirea militară. Și procesul de înrolare a fost mult simplificat: civilii care vor să lupte nu mai au nevoie de vize la intrarea în țară.

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 07:26

Vezi și

În capitala Georgiei, sute de voluntari așteaptă în fața ambasadei pentru a se înrola în batalionul internațional al Ucrainei. Chiar și fără pregătire militară, toți au venit hotărâți să ia armele în mâini și să între în luptă. Ieri, un avion cu 80 de voluntari georgieni a plecat catre Ucraina. 

Voluntar din Georgia: Consider că este de datoria mea să fiu în Ucraina în aceste momente dificile, și să lupt alături de poporul ucrainean și să-i apăr independența. 

Președintele Zelenski și ministrul ucrainean al Apărării au susținut rolul crucial pe care voluntarii îl au în lupta contra armatei ruse. Procesul de intrare în țară pentru străinii care vor să lupte nu este condiționat de prezentarea vizei.

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării: Fac apel catre toţi cei pregătiţi să ia armele şi să se alăture forţelor de apărare. Am simplificat toate procedurile. Trebuie doar un paşaport - nimic altceva nu este necesar. Oferim arme tuturor celor pregătiţi să lupte contra inamicului.

Pe acelaşi subiect

Pregătiți a-și sacrifica viața în lupta pentru apărarea Ucrainei

Îndemnul la solidaritate a ajuns și la voluntarii din Marea Britanie. Mulți vin deja pregătiți cu gândul de a-și sacrifica viața în lupta pentru apărarea Ucrainei.

Suntem tineri, puternici, în formă şi putem ajuta. Aşa că...de ce nu?

Președintele Zelenski a chemat la luptă și ucrainenii din diaspora. Ba chiar a mobilizat și deținuții ucraineni care vor să se înroleze. 

Volodimir Zelenski: Sub legea marţială, participanţii la ostilităţi - ucrainenii cu experienţă de luptă - vor fi eliberaţi din închisoare şi vor putea să îşi execute pedeapsa pe frontul de război.

Zilele trecute peste 18.000 de arme au fost distribuite cetățenilor din Kiev. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Sute de voluntari străini, pregătiți să-și dea viața pentru Ucraina. Fac cozi în fața ambasadelor, hotărâți să lupte cu rușii