Antena Meniu Search
x

Noi acuzaţii de "spionaj" la ONU. SUA au expulzat 12 diplomaţi ruşi. Moscova vorbeşte despre un "demers ostil" al americanilor

Ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, a denunţat în noaptea de luni spre marţi "un demers ostil" american, după anunţul de către Washington a expulzării pentru "spionaj" a 12 membri ai misiunii diplomatice ruse pe lângă ONU, scrie AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 00:44

SUA au expulzat 12 diplomaţi ruşi. Moscova vorbeşte despre un "demers ostil" al americanilor
SUA au expulzat 12 diplomaţi ruşi. Moscova vorbeşte despre un "demers ostil" al americanilor - Shutterstock

"Este un demers ostil contra ţării noastre", a declarat Antonov, într-un comunicat publicat pe Facebook, adăugând că aceste acte ale administraţiei americane suscită o "dezamăgire profundă şi o respingere absolută" a Moscovei

"Guvernul american şi-a încălcat din nou obligaţiile sale de a asigura condiţii normale pentru funcţionarea misiunilor străine pe lângă ONU. Diplomaţii ruşi se confruntă din nou cu o lovitură", a deplâns el. 

Reacţia Moscovei după anunţul SUA

"Actele Washingtonului nu vizează nici să atenueze situaţia de pe scena internaţională, nici să menţină nivelul necesar al relaţiilor bilaterale între două mari puteri care au o responsabilitate specială pentru pacea şi securitatea internaţionale", a adăugat Antonov. 

Statele Unite au anunţat luni, în plină ciză deschisă cu Rusia în legătură cu Ucraina, expulzarea pentru "spionaj" a 12 membri ai misiunii diplomatice ruse pe lângă ONU. 

"Statele Unite au informat Naţiunile Unite şi misiunea permanentă a Rusiei la ONU că începeam procesul de expulzare a 12 agenţi de informaţii din misiunea rusă care au abuzat de „statutul lor diplomatic în Statele Unite” angajându-se în activităţi de spionaj contrare securităţii noastre naţionale", a spus purtătorul de cuvânt al misiunii americane la ONU, Olivia Dalton, într-un comunicat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Noi acuzaţii de "spionaj" la ONU. SUA au expulzat 12 diplomaţi ruşi. Moscova vorbeşte despre un "demers ostil" al americanilor