Antena Meniu Search
x

Tanc rusesc filmat din dronă în timp aruncă în aer un alt tanc rusesc. Soldații s-ar fi panicat în timpul unei ambuscade. VIDEO

Un tanc rusesc a fost filmat din dronă în timp ce pare că aruncă în aer un alt tanc rusesc într-un incident denumit în termeni militari ”friendly fire” sau „foc prietenos”, adică un atac involuntar între militari sau aliați din aceeași tabără.

de Redactia Observator

la 13.04.2022, 16:43

Vezi și

Un echipaj rusesc pare că „și-a aruncat în aer proprii tovarăși”, relatează Daily Mail. Momentul în care un vehicul blindat al rușilor a explodat în timpul unei ambuscade ucrainene a fost suprins de o dronă. Noua filmare arată că ambele tancuri aveau simbolul „V” al forțelor lui Putin. 

Imaginile au fost surprinse de o dronă ucraineană în satul Dmytrivka pe 31 martie, chiar la vest de Kiev. Este momentul în care trupele ruseşti se pregăteau să se retragă după abandonarea asaltului asupra capitalei ucrainene.

În ambuscada forțelor ucrainene asupra convoiului rusesc se văd și se aud mai multe explozii și atacuri care ar fi declanșate de artilerie sau cu drone.  

Tancurile sunt marcate cu simbolul forţelor lui Putin

Pe acelaşi subiect

Versiunile anterioare ale videoclipului, care a fost filmat de o dronă  pe 31 martie, nu erau clare, însă noua versiune, de calitate superioară, face tancurile rusești identificabile. Astfel, se poate observa în mod clar că tancurile sunt marcate cu „V”, simbolul forțelor lui Putin.

În panica și haosul care au urmat, se poate vedea cum un tanc cu marcajul „V” trage spre un alt tanc cu același marcaj. S-a speculat chiar că gestul nu a fost o greșeală, ci  ar fi fost un act intenționat, ca să-l facă inutil pentru forțele ucrainene care-l puteau captura.

În ambuscadă au fost distruse șapte vehicule de luptă de infanterie BMP-2 și un BMD-2, plus șase tancuri de luptă principale T-72, cu opt soldați uciși în acțiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Tanc rusesc filmat din dronă în timp aruncă în aer un alt tanc rusesc. Soldații s-ar fi panicat în timpul unei ambuscade. VIDEO