Antena Meniu Search
x

Ramzan Kadîrov a dezvăluit hărţile cu planurile de atac ale Rusiei în Ucraina pe Telegram

Ramzan Kadîrov a dezvăluit pe contul de Telegram hărți cu planurile de atac ale rușilor în Ucraina. Liderul cecen susţine că acestea i-au fost trimise de comandanții ruși și că arată un plan de atac „punct cu punct” pentru Ucraina. Război Rusia - Ucraina, ziua 49 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 13.04.2022, 13:28

Hărţi cu planurile de atac ale ruşilor
Hărţi cu planurile de atac ale ruşilor - TELEGRAM/@RKADYROV_95

Mesajele șefului Republicii Cecene din Rusia au fost postate pe contul său de Telegram luni dimineață. Vin la scurt timp după ce Kremlinul a declarat că va retrage trupele și va reduce operațiunile militare în regiunea din jurul capitalei ucrainene, potrivit Newsweek.

Ramzan Kadîrov, şeful Republicii Cecene a Rusiei: Am primit rapoartele și hărțile la ora 2 a.m. Punctele sunt marcate, sarcinile sunt clare. Și deja începem să lucrăm în mod specific, punct cu punct. Va fi mai multă muncă ofensivă – nu numai în Mariupol, ci și în toate celelalte așezări, orașe și sate.

Lugansk și Donețk - în primul rând le vom elibera. Această sarcină a fost stabilită de comandantul șef, președintele Vladimir Putin. Și apoi vom cuceri Kievul și toate celelalte orașe. Scopul nostru nu este să ocupăm orașe, ci să distrugem toți acești bandieri, naziști diavoli, adică necredincioşi care sunt în luptă de partea Ucrainei. 

Este neclar dacă hărțile postate de Kadîrov sunt reale sau dacă acesta încercă să răspândească informații false cu privire la strategia militară a lui Putin în Ucraina. Este însă cunoscut faptul că liderul cecen a fost acuzat în mod repetat de ONG-urile internaționale de încălcarea drepturilor omului în Cecenia. El neagă acuzațiile.

Pe acelaşi subiect

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat recent că Rusia „nu mai visează să cucerească Kievul”, pe fondul semnelor unui avans rusesc slăbit și încetinit către oraș. Pe 6 aprilie, un înalt oficial al apărării al SUA a evaluat că Rusia și-a încheiat retragerea din jurul Kievului.

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării: Evaluăm că toți rușii au plecat. Amenințarea invaziei terestre a Kievului a dispărut în mod clar pentru moment, dar nu este clar care sunt obiectivele lor pe termen mai lung.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Kadîrov afirmă că peste 1.000 de puşcaşi marini ucraineni s-au predat la Mariupol

Într-o altă postare pe Telegram, de miercuri, liderul cecen Ramzan Kadîrov susținei, că peste 1.000 de puşcaşi marini ucraineni s-au predat în Mariupol,  asediat de forţele ruse, şi le-a cerut capitularea militarilor ucraineni rămaşi în combinatul siderurgic Azovstal.

În raportul zilnic, Statul Major al armatei ucrainene a afirmat că forţele ruse continuau atacurile contra combinatului Azovstal şi portului Mariupol. Televiziunea publică rusă a difuzat imagini cu ceea ce susţine că sunt puşcaşi marini ucraineni, mulţi dintre ei răniţi, care se predau forţelor ruse.

''În interiorul Azovstal se află în prezent 200 de răniţi care nu port primi niciun fel de asistenţă medicală. Pentru ei şi restul lumii ar fi mai bine să pună capăt acestei rezistenţe fără rost şi să meargă acasă la familiile lor'', a menţionat Kadîrov. În postări precedente, liderul cecen a promis că va captura oraşul Mariupol şi că va intensifica acţiunile contra celorlalte oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Ramzan Kadîrov a dezvăluit hărţile cu planurile de atac ale Rusiei în Ucraina pe Telegram