Antena Meniu Search
x

Spania va trata COVID-19 ca gripa. Izolarea la domiciliu nu mai e obligatorie

Spania va trata o infecţie cu coronavirus ca pe o boală normală asemănătoare gripei, începând de luni, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 28.03.2022, 11:11

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Persoanele care se infectează cu coronavirus şi dezvoltă doar simptome uşoare sau sunt asimptomatice pot continua să ducă o viaţă normală. Nici efectuarea unui test, nici izolarea la domiciliu nu mai sunt obligatorii.

Doar persoanele expuse riscului vor continua să fie vizate de cerinţele anterioare. Printre acestea se numără cele cu vârsta de peste 60 de ani şi cele imunodeficiente, precum femeile însărcinate şi personalul sanitar.

Aceasta înseamnă că singura măsură rămasă pentru stoparea răspândirii coronavirusului în majoritatea regiunilor este purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, precum şi în mijloacele de transport în comun, inclusiv în avioane.

85% din populaţie este considerată vaccinată

Pe acelaşi subiect

În Galicia, sunt în continuare în vigoare prezentarea dovezii vaccinării, a testării negative sau a recuperării după COVID-19 la intrarea în spitale şi în cămine de bătrâni, la fel ca şi limitarea numărului de persoane aflate la o masă în restaurante. Dar chiar şi la aceste restricţii urmează să se renunţe pe 9 aprilie.

Situaţia epidemiologică din Spania, deosebit de afectată la începutul pandemiei de coronavirus, s-a atenuat considerabil.

Rata de incidenţă pe şapte zile înregistrată vineri a fost de 227 la 100.000 de locuitori, doar 3,6% din toate paturile de spital fiind ocupate de pacienţi cu COVID-19. Aproape 85% din populaţie este considerată vaccinată, 51% primind în plus o doză de rapel (booster). 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Spania va trata COVID-19 ca gripa. Izolarea la domiciliu nu mai e obligatorie