Antena Meniu Search
x

Video Teama de Al Treilea Război Mondial dă fiori reci Europei. Ministrul Apărării din Italia: "Ajutoarele nu sunt doar pentru Ucraina"

Continuă atacurile în Ucraina. Sâmbătă, un spital din regiunea Lugansk a fost bombardat şi cel puţin 24 de oameni au murit. Ruşii dau însă vina pe ucraineni, care ar fi lovit clădirea în mod deliberat cu rachete HIMARS.

de Redactia Observator

la 28.01.2023, 21:57

Vezi și

Rusia a acuzat sâmbătă armata ucraineană că a ucis 14 oameni şi a rănit alţi 24, bombardând un spital din regiunea Lugansk, în estul separatist al Ucrainei, informează AFP şi EFE. Sâmbătă dimineaţa, "forţele armate ucrainene au lovit intenţionat clădirea unui spital local, cu lansatoare de rachete Himars", în localitatea Novoaidar, în regiunea Lugansk, a afirmat armata rusă într-un comunicat.

Moscova acuză Ucraina că a bombardat un spital: 14 morţi

Atacul "s-a soldat cu 14 morţi şi 24 de răniţi printre pacienţi şi personal medical", precizează comunicatul. Medicii din spital furnizau "de mai multe luni asistenţă medicală populaţiei civile, precum şi militarilor", potrivit aceleiaşi surse, citată de Agerpres"Un bombardament intenţionat împotriva unui spital civil cunoscut constituie fără îndoială o gravă crimă a regimului de la Kiev", mai subliniază comunicatul.

Oraşul Konstantinovka a fost şi el ţinta obuzelor: trei oameni şi-au pierdut pe loc viaţa. Totul se întâmplă în timp 321 de tancuri sunt pregătite de aliaţii ţărilor Occidentale pentru armata lui Zelenski. Ucrainenii vor, însă, ca procesul să fie mai accelerat, şi avertizează că, dacă livrările întârzie până la vară, ar putea fi prea târziu. Înalţii oficiali spun, însă, că tancurile nu sunt doar pentru apărarea Ucrainei, ci şi pentru a întregii Europe.

Ajutoarele trimise în Ucraina, "şansa" Europei de a scăpa de război

Ministrul Apărării din Italia vede în artileria grea o şansă de a scăpa de cel de-al Treilea Război Mondial. "Ajutoarele care vin acum nu sunt doar pentru a sprijini Ucraina. Şi acum zic ceva ce nu am mai zis niciodată. Gândiţi-vă la aceste ajutoare care se termină şi gândiţi-vă la trupele ruseşti care ajung la graniţele europene. Acela ar fi începutul celui de-al Treilea Război Mondial", a declarat Guido Crosetto, ministrul italian al Apărării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Teama de Al Treilea Război Mondial dă fiori reci Europei. Ministrul Apărării din Italia: "Ajutoarele nu sunt doar pentru Ucraina"