Antena Meniu Search
x

Video Rușii atacă furibund în Donețk, înainte de sosirea tancurilor americane și germane. Orașul pe care au pus tunurile

Rusia atacă furibund estul Ucrainei. Moscova vrea să ocupe cât mai mult teritoriu până vin tancurile germane şi americane. Numai în ultimele 24 de ore cel puţin 10 oameni au murit în bombardamente. Cea mai grea bătălie să dă acum în Vuhledar, un oraş strategic din Doneţk.   

de Redactia Observator

la 27.01.2023, 21:37

Vezi și

Vuhledar, în Doneţk, este acum scena celor mai crâncene bătălii. Oraşul este asaltat de două zile de către armata rusă, care a trimis aici mai multe unităţi de elită. Moscova vrea să-l cucerească cu orice preţ, pentru că pe aici trece o linie de tren folosită pentru aprovizionarea trupelor. 

Confruntări intense continuă şi în zona oraşului Bahmut din Donbas. Explozii s-au auzit şi în apropierea centralei nucleare de la Zaporojie. Premierul Ucrainei a spus că atacurile ruşilor au vizat în special centralele energetice. 

După zeci de bombardamente şi sute de nopţi în care s-au adăpostit în pivniţa caselor, oamenii din apropierea Kievului au ajuns să ştie diferenţa dintre armele cu care sunt atacaţi. 

După atacurile din ultimele două zile, forţele ruse par că încearcă să cucerească tot mai mult teritoriu până la venirea tancurilor occidentale. După Germania şi Polonia, Canada este ultimul stat care anunţă că trimite şi ea patru tancuri Leopard 2. Statele Unite au precizat că în Ucraina va ajunge cel mai modern şi mai puternic model de tanc, Abrams, dar fără blindaj secret.  

Pe acelaşi subiect

Sabrina Singh, reprezentant Pentagon: Încercăm să procurăm tancuri noi prin programul de asistenţă şi securitate pentru Ucraina. 

Faptul că va lupta împotriva tancurilor occidentale nu e deloc pe placul lui Vladimir Putin

Un fost general rus recunoaşte că Leopard 2 este cel mai bun tanc din Europa, iar propagandiştii de la Moscova cere atacarea statelor care trimit blindate. 

Stefano Sannino, secretar general SEAE: Putin a trecut de la conceptul de operaţiune specială la conceptul de război împotriva NATO şi împotriva Vestului. 

De la Kremlin este învinuit liderul de la Casa Albă. 

Dimitri Peskov, preşedinţia Rusiei: El (n.r. Joe Biden, preşedintele SUA) alege să continue războiul, să pompeze arme în Ucraina. Dacă preşedintele Statelor Unite ar vrea să pună capăt acestui conflict, ar putea să o facă foarte uşor, dacă şi-ar folosi puterea, de a da ordine regimului de la Kiev, ca să spunem aşa. 

Declaraţia vine în contextul în care Vladimir Putin a convocat azi Consiliul de Securitate al ţării pentru că vrea să revendice acum o porţiune mai mare din Oceanul Arctic.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rușii atacă furibund în Donețk, înainte de sosirea tancurilor americane și germane. Orașul pe care au pus tunurile