Antena Meniu Search
x

Pandemia COVID-19 accelerează. OMS: Un milion de cazuri de coronavirus în doar 8 zile

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că pandemia de coronavirus accelerează, ultimul milion de cazuri fiind semnalat într-un interval de numai opt zile.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.06.2020, 10:46

Tedros Adhanom Ghebreyesus avertizează că pandemia COVID-19 accelerează
Tedros Adhanom Ghebreyesus avertizează că pandemia COVID-19 accelerează - Zuma Press / Xinhua via Hepta
  • Multe ţări care au reuşit să reducă rata de transmitere a noului coronavirus înregistrează acum o creştere a cazurilor.
  • Specialiştii în Sănătate pun această evoluţie primejdioasă pe seama relaxării restricţiilor.

Mai mult decât o criză a sănătăţii, pandemia de coronavirus este o „criză economică, socială şi, în numeroase ţări, politică. Vom resimţi efectele COVID-19 decenii întregi”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), într-o conferinţă de presă organizată în format virtual, scrie Mediafax.

Consecinţele grave din planul economic au determinat tot mai multe state să relaxeze măsurile de protecţie, în unele cazuri fiind vorba despre decizii premature. 

”Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul în sine ci lipsa solidarităţii globale şi a leadershipului global”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a precizat că anumite părţi ale reglementărilor internaţionale de sănătate trebuie consolidate. Directorul OMS a mai spus că toate ţările trebuie să facă din asistenţa medicală universală o prioritate, avertizând că lumea a învăţat cu greu modul în care sistemele puternice de asistenţă medicală sunt „fundamentul securităţii globale de sănătate şi al dezvoltării sociale şi economice”.

„Evenimentele religioase contribuie la răspândirea coronavirusului”

Multe ţări care au reuşit să reducă rata de transmitere a noului coronavirus înregistrează acum o creştere a cazurilor din cauza evenimentelor religioase şi a altor adunări ce prezintă un grad de vulnerabilitate, a spus Maria Van Kerkhove, oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Săptămâna trecută, OMS avertiza că lumea a intrat ”într-o fază periculoasă”. Specialiştii în Sănătate pun această evoluţie primejdioasă pe seama relaxării restricţiilor.

„A durat trei luni până la depăşirea primului milion de cazuri confirmate, însă ultimul milion de cazuri a fost semnalat în numai opt zile”, a subliniat luni directorul OMS.

Până acum, la nivel mondial au fost confirmate peste 9 milioane de cazuri de coronavirus şi mai mult de 472.000 de decese, arată Universitatea Johns Hopkins.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Pandemia COVID-19 accelerează. OMS: Un milion de cazuri de coronavirus în doar 8 zile