Antena Meniu Search
x

Televiziunea de stat din Iran, piratată în urma unui protest împotriva liderului ţării: „Sângele tinerilor noştri se scurg pe mâinile tale”

Postul de televiziune de stat iranian a fost piratat sâmbătă, un buletin de ştiri fiind întrerupt de un protest împotriva liderului ţării, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 09.10.2022, 07:52

Televiziunea de stat din Iran, piratată în urma unui protest împotriva liderului ţării: - Profimedia

Pe ecran a apărut o mască, urmată de o imagine a liderului suprem Ali Khamenei cu flăcări în jurul său. Grupul care a piratat s-a numit „Adalat Ali”, sau Justiţia lui Ali, relatează news.ro. Buletinul de ştiri TV de sâmbătă a fost întrerupt în jurul orei 18:00, ora locală, cu imagini care includeau liderul suprem al Iranului cu o ţintă pe cap, fotografii cu Mahsa Amini şi cu alte trei femei ucise în recentele proteste.

Pe ecran scria „alătură-te nouă şi ridică-te”, în timp ce alta spunea „sângele tinerilor noştri se scurg pe mâinile tale”.

Întreruperea a durat doar câteva secunde

Astfel de manifestări de rebeliune împotriva ayatollahului Ali Khamenei sunt rare din punct de vedere istoric, iar el deţine putere aproape completă în Iran. Dar, după moartea Mahsei Amini, a existat o disidenţă deschisă.

Tot sâmbătă, au apărut videoclipuri pe reţelele de socializare care păreau să le arate pe studente de la o universitate din Teheran scandând „rătăciţi-vă” în timpul unei vizite a preşedintelui Ebrahim Raisi. În cursul zilei, două persoane au fost ucise în Sanandaj, inclusiv un bărbat împuşcat în maşină, după ce a claxonat în sprijinul protestatarilor. Un videoclip distribuit online a arătat şi o femeie împuşcată în gât, întinsă inconştientă la pământ, în Mashhad.

În Sanandaj, un oficial de poliţie a declarat că un bărbat a fost ucis de „contra-revoluţionari”, a informat agenţia de ştiri de stat IRNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Televiziunea de stat din Iran, piratată în urma unui protest împotriva liderului ţării: „Sângele tinerilor noştri se scurg pe mâinile tale”