Antena Meniu Search
x

Thailanda, zguduită de atacuri ale unor grupări insurgente. Explozii şi incendii în 17 oraşe, într-o singură zi

Explozii și incendii au avut loc miercuri în cel puțin 17 oraşe din sudul Thailandei, potrivit autorităţilor. Şapte persoane au fost rănite în ceea ce pare a fi o serie de atacuri coordonate.

de Antonia Roşu

la 17.08.2022, 12:44

Thailanda, zguduită de atacuri ale unor grupări insurgente. Explozii şi incendii în 17 oraşe, într-o singură zi
Thailanda, zguduită de atacuri ale unor grupări insurgente. Explozii şi incendii în 17 oraşe, într-o singură zi - Profi Media

Atentatele și incendiile au avut loc după miezul nopții și au vizat magazinele și benzinăriile din trei provincii, soldându-se cu cel puţin şapte victime, potrivit poliției thailandeze.

Regiunile din sudul Thailandei, de-a lungul graniței cu Malaysia, se confruntă de ani de zile cu grupuri insurgente ce căută independența provinciilor musulmane Pattani, Yala, Narathiwat și Songkhla, relatează CNN.

Nimeni nu și-a asumat încă răspunderea pentru atacuri

Peste 7.300 de persoane au fost ucise în acest conflict îndelungat ce datează din 2004, potrivit Deep South Watch, care monitorizează criminalitatea din stat. Discuții privind pacea au început în 2013 şi s-au confruntat în mod repetat cu întreruperi.

Pe acelaşi subiect

Atacurile de miercuri au venit după ce, la începutul acestui an, guvernul thailandez a reluat discuțiile cu principalul grup insurgent, "Barisan Revolusi Nasional", cauzată de pandemie.

"Organizația Unită de Eliberare Patani", care a fost exclusă de la ultima rundă de negocieri, a efectuat bombardamente chiar în timpul sărbătorii musulmane Ramadan. Guvernul a spus că este gata să discute cu fiecare grup în parte.

Liderul grupării, Kasturi Makhota, a declarat pentru Reuters că atacurile de miercuri nu au „nimic de-a face cu Organizația Unită de Eliberare Patani”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Thailanda, zguduită de atacuri ale unor grupări insurgente. Explozii şi incendii în 17 oraşe, într-o singură zi