Antena Meniu Search
x

Galerie foto Traficul a fost reluat pe podul din Crimeea în urma exploziei. Ce arată noile imagini din satelit

Noi imagini din satelit, realizate miercuri şi publicate de compania americană Maxar Technologies, arată mașini care traversează podul Kerci din Crimeea la doar câteva zile după ce o explozie a deteriorat singura legătură rutieră și feroviară dintre Rusia și peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014. LIVE TEXT Război Rusia - Ucraina, ziua 232

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 10:58

Explozia de sâmbătă, care a ucis cel puțin trei persoane, a fost o lovitură majoră pentru Moscova. Kremlinul a răspuns în ultimele trei zile cu atacuri masive împotriva infrastructurii civile şi de energie a Ucrainei. Imaginile arată că traficul auto și cel feroviar au fost reluate, dar limitat. Reparațiile sunt în curs de derulare. Fotografiile mai arată, de asemenea, șiruri lungi de camioane de marfă care așteaptă să fie transportate în Crimeea din Rusia.

Mai multe camioane care aşteptau să treverseze către Crimeea au fost surprinse la terminalul de feribot și la un aeroport abandonat. Deși traficul auto pe pod s-a reluat, vehiculele mai mari, cum ar fi camioane, dube și autobuze, traversează strâmtoarea Kerci doar cu feribotul.

Autoritățile ruse au reținut opt ​​persoane în legătură cu atacul asupra podului, a anunţat miercuri presa de stat. FSB susţine că "atacul terorist" a fost organizat de Direcţia Centrală de informaţii a Ministerului Apărării ucrainean şi de şeful ei, Kirilo Budanov.

Podul din Crimeea este o arteră critică atât pentru alimentarea peninsulei cu produse şi combustibil, cât și pentru proviziile armatei ruse. În ultimele luni, zeci de convoaie militare rusești au folosit podul, transportând vehicule, arme, blindate și combustibil.

Kievul nu și-a revendicat oficial responsabilitatea pentru explozia de pe podul lung de 19 kilometri, care a fost deschis de Vladimir Putin în 2018, dar a lăsat de înţeles prin mai mulţi oficiali că Ucraina se află în spatele atacului. Un oficial ucrainean a declarat sâmbăta trecută pentru Washington Post că serviciile secrete ucrainene ar fi provocat explozia de la Podul Crimeii. Tot sâmbătă, publicațiile ucrainene Ukrayinska Pravda și UNIAN, citând surse, au scris că explozia a fost o operațiune specială a Serviciului de Securitate al Ucrainei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Traficul a fost reluat pe podul din Crimeea în urma exploziei. Ce arată noile imagini din satelit