Antena Meniu Search
x

Trump Organization şi directorul financiar al acesteia au pledat nevinovaţi în faţa acuzaţiilor de fraudă ale Procuraturii din Manhattan

Trump Organization şi directorul financiar al acesteia, Allen Weisselberg, au pledat joi ca fiind nevinovaţi de faptele de care sunt acuzaţi de procuratura din Manhattan, care îl investighează pe fostul preşedinte Donald Trump şi practicile sale de afaceri, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 02.07.2021, 07:45

rump Organization şi directorul financiar al acesteia au pledat nevinovaţi în faţa acuzaţiilor de fraudă ale Procuraturii din Manhattan
rump Organization şi directorul financiar al acesteia au pledat nevinovaţi în faţa acuzaţiilor de fraudă ale Procuraturii din Manhattan - Profimedia Images

Trump Organization şi Weisselberg au fost inculpaţi pentru că ar fi pus în practici un sistem, din 2005, pentru fraudarea autorităţilor fiscale prin acordarea unor beneficii ”neînregistrate în acte” directorilor companiei.

Potrivit procurorilor, Weisselberg, care a lucrat pentru Trump timp de 48 de ani, a ascuns de autorităţile fiscale venituri în valoare de 1,76 de milioane de dolari, incluzând chiria unui apartament din Manhattan apartment, taxe de şcolarizare şi plăţi de leasing auto. Un total de 15 capete de acuzare includ acuzaţii de fraudă fiscală şi falsificarea documentelor companiei.

''A fost orchestrată de cei mai înalţi directori care beneficiau ei înşişi, precum şi compania, din punct de vedere financiar, obţinând creşteri secrete de salariu în detrimentul contribuabililor statali şi federali", a declarat procurorul Carey Dunne în cadrul procesului penal din Manhattan.

Acuzaţiile ar putea submina relaţiile companiei Trump cu băncile şi partenerii de afaceri. De asemenea, ar putea complica viitorul politic al lui Trump,în timp ce reia organizarea de mitinguri şi analizează o candidatură la Casa Albă în 2024. Cyrus Vance, procurorul din districtul Manhattan, şi-a început ancheta încă în desfăşurare în urmă cu aproape trei ani şi a lucrat în ultimele luni cu biroul procurorului general din New York, Letitia James. Vance şi James sunt democraţi şi ambii au participat la şedinţa de joi.

Pe acelaşi subiect

Alan Futerfas, un avocat al organizaţiei Trump, a declarat reporterilor după înfăţişare că compania este ”foarte optimistă” că acuzarea nu-i va afecta în mod semnificativ afacerile. ”Dacă numele acestei companii ar fi altceva, nu cred că aceste acuzaţii ar fi fost aduse”, a spus el.

Donald Trump susţine că este doar o încercare de a-i face rău

Într-un comunicat, Trump Organization a declarat că procurorii îl folosesc pe Weisselberg drept ”pion” într-o încercare de a scotoci pământul pentru a-i face rău fostului preşedinte. De asemenea, a numit cazul lui Vance ca fiind unul pe care nici Serviciul pentru venituri interne şi nici un alt procuror de district nu l-ar aduce vreodată. ''Aceasta nu este dreptate; aceasta este politică", a spus compania.

Avocatul lui Donald Trump, Ronald Fischetti, a declarat că nu este de aşteptat ca acesta să fie pus sub acuzare în această săptămînă. Fostul preşedinte a negat săvârşirea unor ilegalităţi şi a numit ancheta ca fiind o ”vânătoare de vrăjitoare” a unor procurori motivaţi politic. Într-o declaraţie de luni, Trump a numit procurorii părtinitori şi a spus că acţiunile companiei sale nu sunt ”în niciun caz o infracţiune”.

Compania ar putea fi condamnată la amenzi şi alte sancţiuni. Acuzaţiile ar putea creşte presiunea asupra lui Weisselberg de a coopera cu procurorii, la care a rezistat până în prezent. Această cooperare ar putea deveni crucială pentru orice caz viitor împotriva şefului său.

Trump Organization operează hoteluri, terenuri de golf şi staţiuni în întreaga lume. Înainte de a intra la Casa Albă în ianuarie 2017, Trump şi-a plasat compania într-un trust supravegheat de fiii săi adulţi Donald Jr şi Eric, precum şi de Weisselberg. Nu este clar ce rol are Trump acum în companie.

Vance a examinat o gamă largă de potenţiale ilegalităţi ale companiei lui Trump, inclusiv dacă a manipulat valoarea imobilelor sale pentru a reduce impozitele şi a-şi asigura condiţii favorabile de împrumut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Trump Organization şi directorul financiar al acesteia au pledat nevinovaţi în faţa acuzaţiilor de fraudă ale Procuraturii din Manhattan