Antena Meniu Search
x

Ucraina a anunţat câte femei luptă pe front cu ruşii. Mii de ucrainence s-au înrolat de la începutul războiului

Ministerul Apărării din Ucraina a dezvăluit, la mai bine de cinci luni de la începutul războiului cu Rusia, numărul de femei care fac parte din forțelor sale armate. După cum arată statisticile oficiale, este vorba despre 38.000 de femei, 7.000 dintre acestea înrolându-se după începerea luptelor, notează Pravda.

de Redactia Observator

la 25.07.2022, 17:15

Peste 7.000 de femei s-au înrolat după începutul războiului.
38.000 de femei fac parte din armata Ucrainei. - Twitter

"Există și femei civile care lucrează în forțele armate. Adică, în general, există mai mult de 50,000 de femei în forțele armate. Potrivit cifrelor, Ucraina are unul dintre cei mai mari indicatori ai numărului de femei din forțele armate dintre țările membre NATO", explică Hanna Maliar, adjuncta ministrului apărării.

Războiul a crescut numărul de femei din armată

După cum a mai adăugat Hanna Maliar, numărul cel mai mare de femei care s-au încorporat în armată a fost înregistrat în 2014, odată cu ocuparea Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, și în 2022, odată cu începutul războiului.

"Acesta este caracterul unei femei ucrainene. Ea se alătură forțelor armate și își ia locul de onoare", a mai adăugat Hanna Maliar.

Ministrul adjunct a spus că la începutul războiului, femeile din armată s-au confruntat cu anumite probleme. În special, nu a fost posibilă atragerea femeilor către toate profesiile militare. Cu toate acestea, acum o femeie din armată poate decide singură ce vrea să facă acolo.

Acum, în forțele armate ale Ucrainei sunt femei care luptă pe tancuri, în tranșee sau chiar oferă lecții de scufundări la adâncime. Maliar a subliniat și faptul că ucrainencele care s-au confruntat cu faptul că armata a fost adaptată exclusiv pentru bărbați și că Ministerul Apărării a luat măsuri pentru a corecta acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Ucraina a anunţat câte femei luptă pe front cu ruşii. Mii de ucrainence s-au înrolat de la începutul războiului