Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ucraina a organizat o altfel de "paradă" pe 9 mai. Epavele unor tancuri şi transportoare blindate ruseşti, expuse pe o stradă din Kiev

Luni, 9 mai, Rusia a organizat o paradă fastuoasă în Piaţa Roşie cu ocazia celebrării a 77 de la învingerea Germaniei în Al Doilea Război Mondial. Contextul este cât se poate de nepotrivit având în vedere războiul din Ucraina.

de Redactia Observator

la 09.05.2022, 16:31

Pentru a contracara, Ucraina a organizat la rândul ei o altfel de "paradă". Pe strada Lavrska din Kiev, chiar în faţa Muzeului Naţional Militar - Istoric al Ucrainei. Au fost expuse epavaele unor tancuri sau transportoare blindate ruseşti distruse de armata ucraineană în cele 75 de zile de război. A fost expusă şi o bucată dintr-un avion rusesc doborât.

"În zilele de 8 şi 9 mai, ca şi în celelalte zile de sărbătoare, se iau măsuri speciale de securitate. Creştem numărul de patrule şi, în acelaşi timp, colaborăm cu echipe de voluntari create în cadrul Autorităţii Teritoriale de Apărare, cu scopul de a preveni orice încălcări şi provocări ale siguranţei publice. Aşa am lucrat şi în perioada pascală, şi pe 1 şi 2 mai, când nu am avut încălcări ale legii. Acelaşi lucru sperăm să se întâmple şi astăzi", a afirmat şeful Poliţiei Regionale Kiev, Andrei Nebitov, potrivit Agerpres.

"În legătură cu aceste trofee, susţin această idee. Trec, fotografiez, trimit prin Instagram, pentru a împărtăşi victoria noastră viitoare. Simt că ziua de 9 Mai de anul acesta este mult mai tensionată faţă de altă dată şi, dacă e să ne referim la situaţia generală din ţară, acelaşi lucru îl simt toţi ucrainenii", a declarat Elena, o tânără care a apreciat expoziţia în drum spre serviciu, potrivit Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ucraina a organizat o altfel de "paradă" pe 9 mai. Epavele unor tancuri şi transportoare blindate ruseşti, expuse pe o stradă din Kiev