Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucraina critică dur NATO: "Bombardarea clădirilor rezidenţiale şi spitalelor şi distrugerea unei naţiuni nu sunt argumente suficient de puternice?"

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a criticat în termeni duri NATO pentru refuzul de a impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat la rândul său, vineri seară, decizia Alianţei Nord-Atlantice, apreciind că acest lucru arată că NATO nu consideră prioritară "libertatea Europei".

de Redactia Observator

la 05.03.2022 , 14:10

Ucraina critică dur la NATO: "Bombardarea clădirilor rezidenţiale şi spitalelor şi distrugerea unei naţiuni nu sunt argumente suficient de puternice?" - Profimedia

"Argumentele despre crime, bombardamente ţintite și atacuri cu rachete asupra clădirilor rezidențiale, spitalelor, maternităților și grădinițelor și distrugerea uneia dintre națiunile europene nu sunt suficiente în secolul 21. Bine", a spus Reznikov într-un mesaj video difuzat sâmbătă.

Oficialul ucrainean spune că atât Cernobîl, locul unuia dintre cele mai grave accidente nucleare din lume, cât și cea mai mare centrală nucleară a Ucrainei, Zaporojie, se află sub controlul Rusiei.

"Toți cei care blochează acum închiderea cerului deasupra Ucrainei, ar trebui să-și amintească aprilie 1986", a spus el, referindu-se la dezastrul de la Cernobîl, adăugând că țintirea centralei Zaporojie nu a fost un accident.

Articolul continuă după reclamă

"Acestea sunt acțiuni intenționate. Rusia a comis un act de terorism nuclear. Am fost în mod miraculos norocoși, deoarece incendiul a fost lichidat. Dar mâine poate nu vom mai fi atât de norocoşi".

Pe acelaşi subiect

SUA și Agenția Internațională pentru Energie Atomică au declarat că nu există semne de niveluri ridicate de radiații la uzina Zaporizhzia, care a căzut în mâinile forțelor ruse joi seară.

Oficialii americani au spus că forțele ruse avansează către un alt complex nuclear ucrainean.

Reznikov a lansat un îndemn pentru guvernele occidentale: "Ascultați poporul. Sondajul de ieri Reuters/Ipsos a arătat clar că indignarea față de invadarea Ucrainei de către Rusia este în creștere. Aproximativ 74% dintre americani, inclusiv marea majoritate a republicanilor și democraților, au spus că Statele Unite și aliații săi din Organizația Tratatului Atlanticului de Nord ar trebui să introducă o zonă de excludere a zborurilor în Ucraina, a spus sondajul".

NATO și Statele Unite au respins în mod repetat cererile pentru o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, în ciuda cererilor repetate ale președintelui Volodimir Zelenski și ale altor oficiali ucraineni de la începutul invaziei ruse.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat dur NATO

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat dur, vineri seară, decizia Alianţei Nord-Atlantice de a nu institui o zonă de interdicţie aeriană în Ucraina, apreciind că acest lucru arată că NATO nu consideră prioritară "libertatea Europei".

"A avut loc un summit NATO astăzi, un summit slab, un summit confuz, un summit care demonstrează că nu consideră toată lumea lupta pentru libertatea Europei ca fiind obiectivul numărul unu. Ţările NATO au creat o poveste că închiderea spaţiului aerian al Ucrainei ar provoca o agresiune directă a Rusiei împotriva NATO. Aceasta este autohipnoza celor care sunt slabi, nesiguri pe plan intern, în pofida faptului că deţin arme mult mai puternice decât noi", a declarat Volodimir Zelenski, citat de BBC News şi de CNN.

NATO nu va impune o zonă de excludere aeriană în Ucraina: "Dacă facem asta vom ajunge la un război total în Europa"

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri, după o reuniune a miniştrilor de externe ai statelor membre, că Alianţa nu va impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei şi nici nu va trimite trupe în această ţară, dar a promis Kievului alte forme de sprijin şi i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să oprească imediat invazia în Ucraina.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Ucraina critică dur NATO: "Bombardarea clădirilor rezidenţiale şi spitalelor şi distrugerea unei naţiuni nu sunt argumente suficient de puternice?"