Antena Meniu Search
x

"La Soledar şi Bahmut e ca la Verdun". Ruşii şi ucrainenii publică imagini groaznice cu sute de cadavre. Mii de cratere formate de bombe se văd din satelit

Ministerul rus al Apărării a anunțat oficial vineri că soldaţii săi au preluat controlul asupra orașului minier Soledar, din Donețk. Ucrainenii neagă informaţia şi spun că luptele continuă. Grupul de experţi în apărare de la Institutul pentru Studiul Războiului crede că ruşii controlează cel mai probabil Soledar, dar că încercuirea oraşului vecin Bakhmut nu este iminentă. 

de Redactia Observator

la 13.01.2023, 16:21

Andrii Yermak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, a comparat într-un interviu pentru ziarul Le Monde, bătălia pentru oraşele Soledar şi Bahmut cu cea de la Verdun din 1916 şi a recunoscut că Bahmut este "o mașină de tocat carne" pe frontul de est. 

"Situația este grea, chiar foarte grea. La Bahmut şi Soledar este Verdunul secolului al XXI-lea. Luptele durează de câteva luni, dar soldaţii noștri reușesc să-și mențină pozițiile (n.r. vineri, după publicarea interviului, Ministerul rus al Apărării a revendicat cucerirea Soledar, dar ucrainenii neagă această pierdere). Rușii eliberează criminalii din închisori care mor imediat ce ajung pe linia frontului. Cadavrele lor sunt lăsate în urmă, nici măcar nu sunt ridicate, sunt multe pierderi umane de partea rusă, mult mai multe decât în tabăra noastră.

În mod clar, prețuim mai mult viețile soldaților noștri. Dar înaintea noastră este o masă umană care atacă, atacă, atacă în permanență. Soledar este un teatru de bătălii urbane, niciuna dintre părți nu controlează cu adevărat orașul. Rușii sunt acolo, dar nu controlează orașul. Situația este complicată, dar noi ne păstrăm în continuare obiectivul de a ne elibera teritoriile, de a restabili pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei", a spus Yermak în interviul publicat vineri de cotidianul francez Le Monde.  

În interviul acordat Le Monde "mâna dreaptă" a lui Volodimir Zelenski a făct un bilanț al situației militare și a subliniat nevoia de echipament greu. Yermak spune că doreşte crearea unui tribunal special și întărirea sancțiunilor la adresa Rusiei.

Pe acelaşi subiect

Bătălia de la Verdun, care a rămas cunoscută în istorie şi ca "Abatorul", a fost cea mai lungă bătălie din Primul Război Mondial. Istoricii încă se ceartă cu privire la numărul exact al morţilor. Potrivit unei estimări aproximativ 300.000 de soldați germani și francezi au murit în luptele din nord-estul Franței pe durata a 10 luni în 1916. Vineri, după publicarea interviului, Ministerul rus al Apărării a declarat că a preluat controlul asupra Soledar. Armata ucraineană neagă însă pierderea orașului.

Imagini din satelit publicate pe 7 ianuarie de Maxar Technologies arată mii de cratere formate de bombe în orașul Bahmut. Două imagini surprinse din dronă cu ceea ce par a fi cadavrele a zeci de ruşi pe un câmp de luptă s-au viralizat după ce au fost publicate pe Twitter de reporterul de război Illia Ponomarenko. "Nu mai este loc în iad!" este mesajul jurnalistului ucrainean. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi canalul de propagandă pro-Kremlin şi pro-război War Gonzo în spatele căruia se află un aşa-zis "corespondent de război" controlat de serviciile secrete ruse a publicat vineri imagini care ar arăta "zeci de soldaţi ucraineni morţi şi abandonaţi la Soledar." 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "La Soledar şi Bahmut e ca la Verdun". Ruşii şi ucrainenii publică imagini groaznice cu sute de cadavre. Mii de cratere formate de bombe se văd din satelit