Antena Meniu Search
x

Video Ucraina primeşte un nou ajutor militar important de la NATO. Contract de 1.2 miliarde de dolari

Război în Ucraina. Ucraina primeşte un nou ajutor militar important. NATO va cumpăra două sute de mii de obuze de artilerie pentru armata lui Zelenski. Pe front, Kievul trece prin momente grele. Şase oameni au murit şi peste 50 au fost răniţi după ce Rusia a lansat un atac masiv cu rachete

de Redactia Observator

la 23.01.2024, 21:45

Vezi și

Contractul semnat de NATO valorează un miliard 200 de milioane de dolari. Producători din Franţa şi Germania vor livra obuze de 155 de milimetri, cele mai folosite în războiul din Ucraina. 

  • Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: Este important pentru apărarea teritoriului nostru, să ne refacem stocurile, dar şi pentru a continua să sprijinim Ucraina. Nu îi putem permite preşedintelui Putin să câştige în Ucraina. 

Anunţul lui Stoltenberg a venit după încă un atac de proporţii al Rusiei

41 de rachete au fost lansate spre Kiev şi Harkov. Jumătate dintre ele şi-au atins ţintele. Proiectilele au pus la pământ blocuri întregi, au ucis oameni, au distrus străzi şi maşini. Supravieţuitorii erau în stare de şoc la multe ore după atacuri. 

  • Localnic: Mi-a fost foarte frică, am ţipat mult. Nu am țipat niciodată ca azi-dimineață. Racheta era în aer, am auzit un fluierat, am reușit să mă feresc. Am ieșit afară și am stat acolo, pe stradă. Apoi am auzit o explozie și asta a fost tot.

Între timp, noi tensiuni au apărut şi în Republica Moldova. Liderul Transnistriei a cerut instituțiilor sale de apărare să să fie în alertă în faţa unor posibile atacuri teroriste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ucraina primeşte un nou ajutor militar important de la NATO. Contract de 1.2 miliarde de dolari