Antena Meniu Search
x

Ucraina și Rusia au făcut primul schimb de soldați capturați, după doborârea avionului militar Il-76

Război în Ucraina. Ucraina și Rusia au făcut primul schimb de soldați capturați, după doborârea avionului militar Il-76 la bordul căruia Kremlinul susține că se aflau 65 de prizonieri de război ucraineni. Fiecare parte a primit înapoi 195 de soldaţi, iar Kievul a obţinut şi 12 civili în plus. 

de Redactia Observator

la 31.01.2024, 17:52

Ucraina și Rusia au făcut primul schimb de soldați capturați, după doborârea avionului militar Il-76
Ucraina și Rusia au făcut primul schimb de soldați capturați, după doborârea avionului militar Il-76 - Profimedia

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat miercuri că a efectuat un schimb de prizonieri cu Ucraina, prin care fiecare parte a primit înapoi 195 de soldaţi. Militarii ruşi vor fi transportaţi pe calea aerului la Moscova pentru a primi tratament medical şi psihologic, a indicat ministerul care a publicat şi imagini cu întoarcerea prizonierilor. 

Acesta a fost primul schimb de prizonieri de când un avion militar de transport al forţelor ruse s-a prăbuşit săptămâna trecută în regiunea Belgorod, având la bord, potrivit Moscovei, 65 de soldaţi ucraineni care urmau să fie schimbaţi cu prizonier ruşi. Rusia afirmă că Ucraina a doborât avionul cu un sistem american Patriot care a lansat două rachete şi că toate cele 74 de persoane de la bord au murit. Ucraina nici nu a confirmat, nici nu a negat că a doborât avionul, dar a cerut dovezi despre cine se afla în avion.

Putin a anunţat azi că Moscova nu va opri schimburile de prizonieri. "Nu ne vom opri. Trebuie să ne aducem băieții. Avem o proporție de ucraineni care sunt în Rusia, ruşi care sunt în Ucraina... unu la zece, chiar mai mult. Ne vom aduce acasă în continuare băieții. Ucrainenii ne semnalează mereu că sunt gata", a spus Putin. 

Şi Volodimir Zelenski a anunţat că Ucraina reușit să aducă acasă 207 ucraineni luaţi prizonieri, militari și civili. "Trebuie să-i aducem pe toți înapoi. Lucrăm la asta. Este o treabă grozavă făcută de echipa ucraineană. Budanov, Yermak, Usov, Maliuk și Klimenko - bravo!", a spus Zelenski. 

Pe acelaşi subiect

Kirilo Budanov este șeful Serviciului de Informații Militare (GUR), Andrei Iermak este șeful administraţiei prezidenţiale, Dmitro Usov este secretarul departamentului care se ocupă de prizonierii de război, Vasil Maliuk este şeful SBU, Serviciul de Securitate, iar Igor Klimenko este ministrul Afacerilor Interne. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ucraina și Rusia au făcut primul schimb de soldați capturați, după doborârea avionului militar Il-76