Antena Meniu Search
x

Ucraina spune că a distrus 50 de depozite de muniţii ruseşti cu ajutorul sistemelor HIMARS

Forţele ucrainene au distrus 50 de depozite de muniţii ruseşti cu ajutorul sistemelor de rachetă HIMARS furnizate de SUA Kievului în războiul cu Rusia, a declarat luni ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov, citat de Reuters. Război Rusia - Ucraina, ziua 152 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 25.07.2022, 16:37

Ucraina spune că a distrus 50 de depozite de muniţii ruseşti cu ajutorul sistemelor HIMARS
Ucraina spune că a distrus 50 de depozite de muniţii ruseşti cu ajutorul sistemelor HIMARS - Profimedia

"Aceasta le taie lanţurile logistice şi îi privează de posibilitatea de a duce lupte intense şi de a acoperi forţele noastre cu bombardamente ale artileriei grele", a spus el în comentarii televizate.

Reuters nu a putut verifica în mod independent afirmaţiile lui Reznikov despre utilizarea sistemelor de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS). Rusia nu a comentat nici ea deocamdată.  De ce nu pot opri ruşii sistemele HIMARS citeşte aici.

Ministerul rus al Apărării a anunțat vineri că soldații Moscovei au distrus patru sisteme de rachete de artilerie HIMARS, între 5 și 20 iulie. Ucrainenii au respins informaţiile ca fiind o încercare din partea Rusiei de a descuraja Occidentul să trimită arme în Ucraina.

Primele patru lansatoare, care pot transporta câte 6 rachete odată, au fost livrate la începutul lunii iunie. În prezent ucrainenii ar avea 12 sisteme HIMARS şi sute de rachete cu care pot trage. Americanii au anunțat săptămâna trecută că mai trimit alte 4 sisteme HIMARS în Ucraina. 

În acest timp, Ministerul rus al Apărării a susţinut că trupele sale au distrus în regiunea Hmelniţki din sud-vestul Ucrainei un depozit unde se aflau rachete pentru lansatoarele multiple HIMARS şi obuze pentru tunurile M777. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ucraina spune că a distrus 50 de depozite de muniţii ruseşti cu ajutorul sistemelor HIMARS