Antena Meniu Search
x

Ucraina susţine că a distrus 15 sisteme rusești de apărare aeriană în Crimeea: "Ziua eliberării Crimeei ucrainene se apropie"

Război în Ucraina. Comandamentul strategic al forțelor armate ale Ucrainei a declarat pe 17 iunie că forțele sale au avariat din luna mai încoace 15 sisteme rusești de apărare aeriană doar în Crimeea. Ruşii susţin că ucrainenii au folosit la unele din atacurile asupra Crimeei rachete americane cu rază lungă de acţiune ATACMS. Armata ucraineană încearcă să slăbească apărarea antiaeriană a Rusiei înaintea ca avioanele americane F-16 să sosească în țară, a evaluat săptămâna trecută Institutul pentru Studiul Războiului

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 18:09

Ucraina susţine că a distrus 15 sisteme rusești de apărare aeriană în Crimeea: "Ziua eliberării Crimeei ucrainene se apropie"
Ucraina susţine că a distrus 15 sisteme rusești de apărare aeriană în Crimeea: "Ziua eliberării Crimeei ucrainene se apropie" - X

Este vorba de sisteme rusești de apărare aeriană S-300, S-350 și S-400 care au fost afectate, a declarat Comandamentul Strategic al Ucraineie pe rețelele de socializare. Experții militari au numit sistemul S-400 unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare aeriană din lume. Costul de producție al unui sistem S-400 este evaluat la 600 de milioane de dolari.

Sistemele S-400 sunt cruciale pentru apărarea antiaeriană a Rusiei în Crimeea, pe care a ocupat-o ilegal în 2014, scrie RFE/RL. Potrivit ucrainenilor, alte zeci de lansatoare, peste 15 stații radar și peste 10 puncte de control au fost distruse în Crimeea. "Ziua eliberării Crimeei ucrainene se apropie", a promis Comandamentul Strategic al Armatei Ucrainene. 

Comandamentul strategic a publicat şi o hartă cu diviziile de apărare antiaeriană deteriorate în întreaga Crimee. Este vorba de Ai-Petri, Aluşta, Belbek, Ciornomorskîi, Djankoi, Donskoye, Evpatoria, Misov, Saki, Sevastopol și Tarkhankut. În unele locuri, mai multe divizii au fost avariate, susţin ucrainenii. 

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Ucraina susţine că a distrus 15 sisteme rusești de apărare aeriană în Crimeea: "Ziua eliberării Crimeei ucrainene se apropie"