Antena Meniu Search
x

Ucraina susţine că a ucis şi rănit de Anul Nou peste 500 de soldați ruşi în Herson, o nouă lovitură majoră după cea din Makiivka

Kievul a anunţat marţi că forţele ucrainene au ucis sau rănit aproximativ 500 de soldaţi ruşi într-un atac de artilerie în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, informează DPA. ''Pierderile inamicului se ridică la 500 de morţi sau răniţi'', a menţionat Statul Major al armatei ucrainene, citat de Agrepres. Acest anunț vine după ce ucrainenii ar fi reușit să elimine zeci de soldați inamici în Makiivka.

de Redactia Observator

la 03.01.2023, 13:40

Soldati ruși
Ucraina anunță o nouă victorie importantă împotriva rușilor. Statul Major de la Kiev anunță că peste 500 de soldați inamici au fost eliminați sau răniți în Herson - Profimedia

Atacul a avut loc în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, în apropierea satului Hulakivka, şi a vizat soldaţi şi echipament militar ale Rusiei. De asemenea, au fost lovite detaşamente ale armatei ruse care se aflau în satul Fedorivka. Numărul victimelor nu este clar deocamdată.

Hulakivka şi Fedorivka se află la sud-est de fluviul Nipru, în partea ocupată de ruşi în regiunea Herson.Noile informaţii difuzate de armata ucraineană urmează celor referitoare la un alt atac împotriva forţelor ruse, comis asupra unei clădiri din oraşul Makiivka, din regiunea Doneţk.

Ministerul Apărării rus a recunoscut că 63 de recruţi ruşi şi-au pierdut viaţa în atacul de la Makiivka. Totuşi, Kievul a avansat bilanţul de aproximativ 400 de morţi şi 300 de răniţi. Potrivit media, cei ucişi erau rezervişti ruşi vizaţi de mobilizarea parţială ordonată de Moscova în luna septembrie a anului trecut. Ei s-ar fi strâns în clădire pentru a sărbători intrarea în noul an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Ucraina susţine că a ucis şi rănit de Anul Nou peste 500 de soldați ruşi în Herson, o nouă lovitură majoră după cea din Makiivka