Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucrainenii au provocat ruşilor pagube de 1 miliard de dolari prin invadarea regiunii Kursk

Război în Ucraina. Prejudiciul economic cauzat de atacul Ucrainei asupra regiunii ruse Kursk, preponderent agricolă, este estimat la aproape 1 miliard de dolari. Peste 150.000 de persoane au fost evacuate de la declanşarea invaziei, a declarat miercuri guvernatorul regiunii, relatează Reuters, citată de Agerpres. Între timp, Armata Rusă a trecut la contraofensivă în Kursk, la mai bine de o lună și jumătate de la invazia ucraineană.

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 14:53

Ucrainenii au provocat ruşilor pagube de 1 miliard de dolari prin invadarea regiunii Kursk
Ucrainenii au provocat ruşilor pagube de 1 miliard de dolari prin invadarea regiunii Kursk - Profimedia

Ucraina a lansat pe 6 august cel mai mare atac asupra Rusiei de la Al Doilea Război Mondial încoace, cu mii de soldaţi ucraineni trecând prin surprindere frontiera în regiunea Kursk, susţinuţi de drone şi arme grele, inclusiv fabricate în Occident.

Kursk este cel mai mare producător de cereale al Rusiei

Regiunea Kursk este cel mai mare producător de cereale al Rusiei, contribuind anul trecut cu 4% la recolta totală de cereale. Rusia este cel mai mare exportator de cereale din lume.

Articolul continuă după reclamă

"Introducerea unui regim federal de urgenţă şi a unui regim de operaţiuni antiteroriste în regiune au avut un impact semnificativ asupra economiei regiunii", a spus guvernatorul Aleksei Smirnov în cadrul unei reuniuni difuzate public cu oficiali de rang înalt la Ministerul Agriculturii rus.

Pe acelaşi subiect

Rusia a lansat contraofensiva în Kursk

Înainte de aceasta, miercuri dimineaţa, bloggeri pro-Moscova şi un comandant rus de rang înalt au afirmat că forţele ruse au început o contraofensivă semnificativă împotriva trupelor ucrainene în Kursk.

Smirnov a spus că "pagubele sunt estimate la zeci de miliarde de ruble şi continuă să crească". În timpul prezentării sale publice din cadrul reuniunii, el a avansat o estimare de 85 de miliarde de ruble (circa 934.000 de milioane de dolari).

Guvernatorul a subliniat că recoltarea cerealelor nu va fi completă pe 160.000 de hectare, în condiţiile în care culturi oleaginoase evaluate la 500.000 de tone şi de sfeclă de zahăr evaluate la 700.000 de tone au fost distruse sau transportate în afara Rusiei.

Potrivit cifrelor prezentate de guvernator, mai mult de 300.000 de tone de cereale se află în depozite pe teritoriul ocupat recent de forţele ucrainene. Smironov a mai raportat pierderi semnificative de animale, cu peste 350.000 de porci şi vite moarte.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Ucrainenii au provocat ruşilor pagube de 1 miliard de dolari prin invadarea regiunii Kursk