Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rusia ar fi lansat contraofensiva în Kursk. Ucrainenii împinşi înapoi spre graniţă, 9 aşezări recucerite

Război în Ucraina. La mai bine de o lună de la incursiunea ucraineană în Kursk, armata rusă ar fi declanşat o contraofensivă uriaşă. Pe canalele de Telegram şi X se vorbeşte deja despre mai multe aşezări recucerite de ruşi.

de Redactia Observator

la 10.09.2024 , 22:01

Rusia a lansat o contraofensivă uriaşă în Kursk. Ucrainenii împinşi înapoi spre graniţă, 9 aşezări recucerite
- Captura X

Potrivit unor canale de Telegram, apropiate de armata rusă, la operaţiune participă mai multe forţe ale Armatei, printre care puşcaşi marini, paraşutişti precum şi trupe care ar fi fost mutate de pe frontul din Donbas pentru această contraofensivă.

Unele surse susţin că ruşii ar fi recucerit deja mai multe aşezări, fiind contorizate nouă până acum: Gordeyevka, Vnezapnoye, Viktorovka, Byakhovo, Apanasovka, Oktyabr-10, Vishnevka, Komarovka şi Krasnooktyabrskoye. În total, ar fi vorba despre un perimetru de 100 de kilometri pătraţi eliberat de ruşi în Kursk.

Şi ucrainenii confirmă contraofensiva rusească din Kursk

Articolul continuă după reclamă

Şi pe canalele de Telegram apropiate armatei ucrainene, contraofensiva ruşilor din Kursk este confirmată. "Trupele ruse au trecut la contraatacuri în direcţia Kursk. Forţele armate ale Federaţiei Ruse au obţinut anumite succese şi au deplasat forţele ucrainene din poziţiile lor pe mai multe secţiuni ale frontului. Potrivit unor rapoarte, grupuri de asalt ale Armatei Rusei au avansat la sud la Korenevo şi au reuşit să cucerească satele Gordeyevka, Vnezapnoye, Viktorovka, Byakhovo şi jumătate din satele Apanasovka şi Snagost. În plus, forţele ucrainene au fost eliminate din Krasnooktyabrskoye", se arată în analiza făcută pe canalul de Telegram Military Analytics.

Acelaşi canal mai notează şi că "există deja primele comentarii cu privire la contraofensiva rusă din Kursk din partea experţilor NATO. Ei spun că ruşii au reuşit să repete tactica din toamna anului 2022 din timpul contraofensivei ucrainene şi să obţină o surpriză operaţională. Trupele ruseşti au lovit în cele mai slăbite regiuni ale frontului din Kursk, ceea ce a forţat trupele ucrainene să se retragă rapid. Ucrainenii au lăsat în spate prizonieri, echipamente şi depozite de muniţii şi armament. De asemenea, comandantul ucrainean al operaţiunii din Kursk nu a reuşit să creeze o zonă controlată de artilerie care să acopere trupele în caz de atac rusesc, fapt ce a dus la situaţia actuală".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Rusia ar fi lansat contraofensiva în Kursk. Ucrainenii împinşi înapoi spre graniţă, 9 aşezări recucerite