Antena Meniu Search
x

Video Ucrainenii trag în disperare cu tot ce au. Au folosit o mitralieră Maxim din Primul Război Mondial montată pe un vehicul

Război în Ucraina. Militari din Forțele Armate ale Ucrainei au fost filmați în timp ce trăgeau cu mitraliere din Primul Război Mondial, montate pe camionete, în încercarea de a contracara dronele rusești.

de Redactia Observator

la 28.11.2023, 19:08

Forțele armate ucrainene au surprins lumea prin utilizarea unor mitraliere cu o istorie care se întinde înainte de Primul Război Mondial, în lupta lor împotriva Rusiei. În imagini recent apărute pe X se poate observa o mitralieră montată pe o camionetă, iar într-un alt videoclip ucrainienii trag cu armele Maxim către ceea ce se presupune a fi drone rusești, conform observatorilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În weekend, Brigada de Apărare Teritorială 118 din Ucraina a publicat câteva fotografii cu trupele care țintesc și trag cu ceea ce conturile de informații open-source identifică ca fiind două mitraliere gemene PM1910, derivate ale mitralierei originale Maxim, montate pe o camionetă ZAZ Tavria, transmite Business Insider.

Mitraliera PM1910 Maxim, folosită în timpul Primului Război Mondial de către Armata Imperială Rusă

Mitraliera PM1910 Maxim a fost introdusă pentru prima dată cu câțiva ani înainte de izbucnirea Primului Război Mondial și a fost folosită de către Armata Imperială Rusă. Aceasta a avut ulterior o utilizare extinsă în războaiele ce au urmat, reprezentând acum un element surprinzător în arsenalul ucrainean împotriva conflictului cu Rusia.

Nu este pentru prima oară când Ucraina apelează la mitraliera PM1910 Maxim în război. Deși ambele tabere au utilizat aceste arme în conflict, adesea echipându-le cu dispozitive de ochire îmbunătățite și alte modificări pentru a lovi mai bine ținte moderne și mobile, Ucraina le folosește încă din 2016.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii trag în disperare cu tot ce au. Au folosit o mitralieră Maxim din Primul Război Mondial montată pe un vehicul