Antena Meniu Search
x

Tactici brutale, de Primul Război Mondial, folosite de ruşi la Avdiivka: Au săpat un tunel de 170 de metri şi au pus o bombă de 500kg

Război în Ucraina. După asalturile eşuate cu blindate, armata rusă îşi trimite acum oamenii "în valuri" pentru a încerca să încercuiască Avdiivka, cu pierderi masive, la fel ca la Bahmut, potrivit soldaţilor ucraineni care apără acest oraş. Şi nu este singura tactică brutală a ruşilor. Incapabili să avanseze la suprafaţă, au săpat tunele pentru a ajunge aproape de tranşeele ucrainene. 

de Redactia Observator

la 24.11.2023, 16:54

Vezi și

Rybar, un influent canal de Telegram, condus de un fost ataşat de presă al Ministerului rus al Apărării, a publicat în această săptămână "imagini unice" cu un atac al luptătorilor din aşa-numita brigada internațională "Pyatnashka" asupra "fortăreţei Avdiivka". Scenele s-ar fi petrecut luna trecută la periferia oraşului din Doneţk, în zona de sud-est.

Aici ruşii au săpat un tunel lung de 170 de metri până aproape de poziţiile forţelor ucrainene şi au plantat o încărcătură de 500 de kg de explozibili pe care au detonat-o făcând un crater. Soldații ruși au ieşind din tunel prin craterul format de explozie, aproape de tranșeele ucrainene. Au urmat lupte de aproape, cu focuri de armă, iar la final ucrainenii și-au abandonat liniile de apărare, susţine popularul canal de Telegram urmărit de peste 1,1 milioane de abonați şi condus de Mikhail Zvinchuk.

"Dacă nu erau dronele FPV care să zboare către inamic, atunci ceea ce se întâmplă în imagini ar putea fi ușor confundat cu evenimentele din Primul Război Mondial şi impasul pozițional al acestuia" a constat canalul apropiat armatei ruse.

Ruşii au lansat pe 10 octombrie 2023 o ofensivă pentru a cuceri Avdiivka, un oraş pe care încearcă să-l controleze încă din 2014. În aproape şase săptămâni, au avansat lent şi pe distanţe limitate, dar cu mari pierderi, atât de echipament militar, cât şi uman. Oraşul industrial, aproape în întregime încercuit acum de ruşi.

Pe acelaşi subiect

Trupele ruseşti au lansat în această toamnă acţiuni ofensive pe diferite secţiuni ale liniei frontului din estul Ucrainei, încercând să avanseze şi în nord-est, între oraşele Lîman şi Kupiansk.

Al treilea val rusesc de asalturi la Avdiivka din toate direcţiile

Primarul oraşului Vitali Barabaş a anunţat vineri că armata rusă a lansat al treilea val de asalturi împotriva Avdiivka şi a bombardat sistematic centrul localităţii. "Al treilea val (de asalturi) a început", a anunţat azi la televiziunea ucraineană primarul Vitali Barabaş. Potrivit acestuia ruşii atacă zona industrială "din toate părţile", de pe flancuri, din sud şi din nord,  "Atacă din toate părțile, folosindu-se multă infanterie. Mașinile au mers în zona industrială, pentru că suprafața de asfalt le permite să facă acest lucru". Ruşii vor să cucerească o fabrică de cocs pe care o consideră strategică

Avdiivka a fost cucerită pentru scurt timp, în iulie 2014, de către separatişti proruşi înarmaţi de Moscova, după care a fost recucerită de către ucraineni. De atunci, acest oraş, în mare parte distrus, marcheză linia frontului în această zonă şi a devenit simbolul rezistenţei ucrainene.

Forţele Kievului s-au baricadat în acest oraş, construind fortificaţii puternice. Au pierdut teren în ultima lună, însă par să reziste deocamdată. "În oraş au loc 30-40 de atacuri masive pe zi", a declarat Vitali Barabaş.

Armata rusă foloseşte bombe aeriene ghidate, iar de curând a început să folosească şi bombe cu submuniţie. Militarii Moscovei au început să folosească acest tip de armament, care "va permite distrugerea inamicului cu şi mai mult succes", potrivit canalului Rybar.  Potrivit primarului, aproximativ 1.350 de persoane mai trăiesc în continuare la Avdiivka, în ciuda bombardamentelor. Oraşul avea 30.000 de locuitori înainte de război.

Zelenski recunoaşte că trupele ucrainene din estul ţării au dificultăţi în a se apăra

Trupele ucrainene se confruntă cu operaţiuni defensive dificile în unele părţi ale frontului de est, în condiţiile în care se instalează frigul aspru al iernii, dar forţele din sud continuă să desfăşoare acţiuni ofensive, a declarat miercuri preşedintele Volodimir Zelenski.

"Vreme dificilă, apărare dificilă pe fronturile Lîman, Bahmut, Doneţk şi Avdiivka. Acţiuni ofensive în sud", a scris Zelenski, miercuri, pe Telegram. Zăpada şi temperaturi de îngheţ - minus 5 grade Celsius s-au înregistrat în cursul zilei de miercuri şi se prognozează să scadă şi mai mult - ar putea complica şi mai mult operaţiunile pe front, unde luptele trec deja la o fază de uzură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Tactici brutale, de Primul Război Mondial, folosite de ruşi la Avdiivka: Au săpat un tunel de 170 de metri şi au pus o bombă de 500kg