Antena Meniu Search
x

ULTIMA ORĂ! Parlamentul Marii Britanii a aprobat convocarea de alegeri anticipate pe 8 iunie

Parlamentul Marii Britanii a aprobat convocarea de alegeri anticipate pe 8 iunie, prin votul de miercuri, din Camera Comunelor, anunţă BBC.

Parlamentul Marii Britanii a aprobat convocarea de alegeri anticipate pe 8 iunie, prin votul de miercuri, din Camera Comunelor, anunţă BBC.

Cinci sute douăzeci şi doi de parlamentari au aprobat alegerile, iar 13 au votat împotrivă.

Pentru a fi convocate alegerile anticipate era nevoie de susţinerea a două treimi dintre aleşi. 

Premierul britanic Theresa May a cerut oficial Parlamentului, miercuri, să aprobe convocarea de alegeri naţionale anticipate, spunând că rezultatul va contribui la unificarea Legislativului în spatele planului ei pentru Brexit şi va permite evitarea instabilităţii.

"În acest moment de semnificaţie naţională enormă, cred că ar trebui să existe unitate aici, în Westminster (Parlament – n.r.), nu diviziune”, a spus May Parlamentului. “De aceea lucru corect şi responsabil pentru noi toţi cei de aivi este să votăm alegerile generale”, a adăugat ea.

În baza legii electorale, moţiunea depusă de May trebuie susţinută de două treimi dintre membrii Camerei Comunelor. Un vot va avea loc mai târziu, în cursul zilei de miercuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » ULTIMA ORĂ! Parlamentul Marii Britanii a aprobat convocarea de alegeri anticipate pe 8 iunie