Antena Meniu Search
x

Uimire şi mister după ce o sferă uriaşă de metal a ajuns pe o plajă din Japonia. Ce ar fi de fapt bila care a pus pe jar localnicii

O sferă uriaşă de metal, cu un diametru de 1,5 metri, a ajuns pe o plajă din Japonia spre uimirea poliţiei  şi a locuitorilor din Hamamatsu, un oraş aflat pe coasta Pacificului, relatează The Guardian. Autoritățile au recunoscut că nu au idee ce este obiectul, dar au dat asigurări că nu este pe cale să explodeze.

de Redactia Observator

la 22.02.2023, 12:01

Vezi și

Sfera, care măsoară aproximativ 1,5 metri în diametru, a devenit obiectul unor speculațiilor încinse de când a ajuns pe plaja Enshu din orașul Hamamatsu, relatează presa locală. Temerile că ar putea fi o mină rătăcită au fost excluse după ce experții au scanat  cu raze X bila uriaşă şi au descoperit că interiorul ei este gol. Nu există nici indicii că ar fi o unealtă de spionaj a Coreei de Nord sau a Chinei.

Mingea de culoare maro-portocaliu, cu pete vizibile de rugină, a fost descoperită de o localnică pe nisip la doar câțiva metri de țărm, la începutul acestei săptămâni, a relatat Asahi TV.  Poliţiştii au izolat zona și au chemat experți în explozibili, îmbrăcați în haine de protecție, pentru a continua investigaţiile. Cu toate astea, autoritățile încă nu știu ce este sfera sau de unde provine, potrivit presei locale. Mai multe imagini cu sfera au fost trimise forțelor de apărare japoneze și pazei de coastă.

Un localnic care aleargă în mod regulat pe plaja respectivă susţine că nu înțelege de ce mingea a ajuns brusc în centrul atenției. "Este acolo de o lună", a spus el la postul public NHK. "Am încercat să o împing, dar nu s-a clintit".  La un moment dat, poliția a izolat o rază de 200 de metri în jurul sferei, în timp ce experții încercau, fără succes, să rezolve misterul.

Pe reţelele de socializare japonezii s-au întrecut în speculaţii care de care mai îndrăzneţe: unii au făcut legături cu serialul manga Dragon Ball, alţii susţin că sfera e un OZN, în contextul baloanelor spion şi al obiectelor misterioase descoperite recent în multe locuri din lume. Cu toate astea, cele două mânere de pe suprafața sferei care sugerează că poate fi agățată de ceva au condus la o ipoteză mai puţin spectaculoasă: sfera de metal ar fi de fapt o geamandură de acostare care s-a desprins și a plutit în derivă până pe plajă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Uimire şi mister după ce o sferă uriaşă de metal a ajuns pe o plajă din Japonia. Ce ar fi de fapt bila care a pus pe jar localnicii