Antena Meniu Search
x

Un avion de vânătoare al armatei belgiene s-a prăbușit peste o clădire în Olanda. Pilotul s-a catapultat

Un avion de vânătoare F-16 la bordul căruia se afla un pilot belgian s-a prăbuşit în această dimineaţă în Ţările de Jos, după ce pilotul a pierdut controlul aeronavei. Două persoane aflate în avion au fost rănite.

de Redactia Observator

la 02.02.2023, 19:09

Incidentul a avut loc la baza aeriană olandeză de la Leeuwarden, din nordul țării. Evenimentul s-a petrecut imediat după decolare, ceea ce a făcut ca aparatul de zbor să nu ajungă la o altitudine foarte mare.

Pilotul belgian, care participa la un curs de perfecționare, împreună cu alți 23 de piloți din Belgia, Olanda și Norvegia, a pierdut controlul avionului. În timpul decolării, aeronava o clădire de la capătul pistei. Potrivit bazei aeriene, două persoane au fost rănite, printre care și pilotul care s-a catapultat.  Acesta a suferit o leziune la picior și a fost dus la spital, pentru îngrijiri. Totodată, un membru din personalul tehnic belgian, martor la incident, a fost și el transportat la spital.

Ministerul olandez al Apărării a transmis că avionul a accelerat singur, imediat după decolare.

Autorităţile investighează cauza accidentului

Pe acelaşi subiect

Câteva autospeciale ale pompierilor, echipate pentru a face faţă accidentelor aviatice au sosit la faţa locului, însă intervenţia acestora nu a fost necesară pentru că nu s-au produs incendii sau explozii. Între timp, pilotul a fost dus la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Ministrul belgian al apărării, Ludivine Dedonder a confirmat ulterior că aeronava prăbuşită aparţinea statului belgian şi a subliniat faptul că este informat „minut cu minut” despre situaţia actuală. Cauza incidentului este acum investigată. Între timp o echipă din Consiliul de siguranță al Ţărilor de Jos a fost trimisă la bază pentru a face o investigație preliminară. 

Presa locală relatează că astăzi ar fi trebuit să fie ultima zi în care avionul F-16 decola de la baza Leeuwarden, avioanele trecând apoi în baza aeriană de la Volkel, o localitate la 200 km spre sud, aproape de Eindhoven.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un avion de vânătoare al armatei belgiene s-a prăbușit peste o clădire în Olanda. Pilotul s-a catapultat