Antena Meniu Search
x

Un avion francez cu ajutoare umanitare pentru Nepal, blocat în Emirate

Un avion trimis luni de Franța cu ajutoare umanitare de urgență pentru Nepal era blocat miercuri dimineața la Abu Dhabi, în lipsa permisiunii de aterizare la Kathmandu

Un avion trimis luni de Franța cu ajutoare umanitare de urgență pentru Nepal era blocat miercuri dimineața la Abu Dhabi, în lipsa permisiunii de aterizare la Kathmandu

Avionul A340 guvernamental, înmatriculat ca aparat militar, a părăsit aeroportul parizian Roissy luni seara cu 20 de tone de materiale de urgență, aproximativ 40 de membri ai unor ONG-uri, printre care Medicii Lumii și Handicap International, și 30 de membri ai securității civile.

Franța a anunțat luni trimiterea a 80 de tone de materiale pentru ajutor de primă urgență în Nepal ce urmau să fie transportate până miercuri cu trei zboruri umanitare.

Dar primul avion charter nu a obținut nici miercuri dimineața permisiunea de a ateriza la Kathmandu și a rămas staționat la o bază militară din Abu Dhabi.

'Aeroportul din Kathmandu este mic. Situația la fața locului este dificilă și haotică, facem tot ce este necesar pentru a obține permisiunea de a ateriza', a indicat un responsabil din cadrul Ministerului de Externe.

La Kathmandu, aproape 200 de persoane, dintre care unele rănite sau în situație precară, așteptau de asemenea să fie repatriate în Franța.

Numeroase țări au început să acorde ajutor Nepalului sau au promis să facă acest lucru, după seismul ce a devastat sâmbătă această țară, una dintre cele mai sărace din Asia. La patru zile de la seism, bilanțul victimelor a crescut la peste 5.000 de morți, în timp ce aproximativ 250 de persoane au fost date dispărute în urma unei noi avalanșe marți. Aproximativ opt milioane din cele 28 de milioane de locuitori ai Nepalului sunt afectați de cutremur, potrivit ONU. Zeci de mii de persoane au rămas fără adăpost.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un avion francez cu ajutoare umanitare pentru Nepal, blocat în Emirate