Antena Meniu Search
x

Un băieţel de 10 ani a supravieţuit o noapte întreagă într-un copac, după ce apele au înghiţit maşina familiei, în Spania. Tatăl copilului, de negăsit

Un băiat a supraviețuit inundațiilor mortale din Spania urcându-se într-un copac și ținându-se de el o noapte întreagă. Familia acestuia a fost luată pe sus de inundaţiile care au invadat partea de nord a Spaniei. Tatăl băiatului se află printre cele 3 persoane dispărute.

de Redactia Observator

la 05.09.2023, 16:38

Un băieţel de 10 ani a supravieţuit o noapte întreagă într-un copac, după ce apele au înghiţit maşina familiei, în Spania. Tatăl copilului, de negăsit
Un băieţel de 10 ani a supravieţuit o noapte întreagă într-un copac, după ce apele au înghiţit maşina familiei, în Spania. Tatăl copilului, de negăsit - Profimedia

Autoritățile au spus că mașina familiei sale a fost aruncată într-un râu și că tatăl băiatului era încă dispărut la acel moment. Copilul de 10 ani a fost tratat pentru hipotermie, relatează BBC.

Maşina copilului, măturată de inundaţii

Podurile au fost dărâmate și drumurile s-au transformat în râuri de noroi în regiunile cele mai afectate din sud-vest de Madrid. Într-o zonă rurală a acestei zone, familia băiatului încercase să scape de inundații când mașina lor a fost târâtă în râu, a declarat șefa regiunii Madrid, Isabel Díaz Ayuso. „Bietul băiat a petrecut toată noaptea cocoțat într-un copac”, a spus ea.

Poliția din Spania a spus că mama și sora băiatului au fost găsite, dar serviciile de salvare încă îl caută pe tatăl său. Tatăl a fost unul dintre cei trei oameni măturați de ploile abundente pe care salvatorii îi căutau în continuare, a spus garda civilă.

Pe acelaşi subiect

Trei persoane au murit sub apele puternice

De asemenea, a confirmat trei morți ca urmare a furtunii din regiunea Toledo, la sud-vest de Madrid. Operațiunile de curățare au continuat marți, oamenii care au îndepărtat noroiul și resturile lăsate în urmă de inundații.

Administrațiile regionale din Madrid și Castilla-La Mancha au cerut guvernului federal să declare zonele afectate „zone catastrofă”, ceea ce ar pune la dispoziție bani guvernului spaniol pentru repararea clădirilor avariate. Locuitorii au fost avertizați duminică printr-un mesaj text de urgență și o alarmă despre furtună. A fost pentru prima dată când autoritățile au folosit acest sistem.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Un băieţel de 10 ani a supravieţuit o noapte întreagă într-un copac, după ce apele au înghiţit maşina familiei, în Spania. Tatăl copilului, de negăsit