Antena Meniu Search
x

Video Furtuna "Dana" a adus potopul în Spania. Momente de groază la metroul din Madrid. Apa a luat totul în calea sa

E potop în Spania. Cel puţin un om a murit în inundaţiile fără precedent, iar doi au fost daţi dispăruţi. Eforturile salvatorilor de căutare a persoanelor dispărute, dar şi de evacuare a celor aflaţi în pericol sunt îngreunate de vremea care se înrăutăţeşte de la o oră la alta. Zeci de aşezări au rămas izolate, după ce drumurile principale au fost acoperite de apă.

de Redactia Observator

la 04.09.2023, 22:29

Vezi și

Mai multe regiuni din Spania au fost lovite de furtuna "Dana". A adus precipitaţii fără precedent şi inundaţii masive în marile oraşe. Valurile au luat tot ce le-a ieşit în cale, de la mobilier stradal, până la maşini şi chiar copaci. 

În Capitală, potopul a ajuns până la metrou. Zeci de oameni au trăit momente de groază atunci când apa a început să inunde vagonul în care se aflau. Cu lacrimi în ochi, locuitorii din Madrid au privit neputincioşi cum inundaţiile distrug tot ce au agonisit. 

Furtuni în Spania. În faţa naturii dezlănţuite, oamenilor nu le rămâne mare lucru de făcut

Oficialii îi avertizează să rămână în case, în timp ce meteorologii declară că ploile torenţiale vor continua cel puţin până mâine. 

Pe acelaşi subiect

Jose Luiz Martines- Almeida, primar al Madridului: Este o situaţie excepţională şi anormală din punct de vedere al precipitaţiilor. Este un record istoric de precipitaţii în oraşul Madrid. 

Echipele de salvare au primit în ultimele zile sute de apeluri. Multe persoane se află în localităţi izolate, unde accesul este aproape imposibil. Mii de oameni au fost deja evacuaţi, unii însă încearcă să reziste în faţa inundaţiilor şi să îşi apere bunurile prin orice mijloace. 

În Toledo, locuitorii au privit neputincioşi cum valurile de apă acaparează drumurile principale. Timp de zeci de ore, inundaţiile au transformat unul dintre bulevarde într-un râu imposibil de trecut.  Inundațiile au lovit Spania, după ce ţara a trecut printr-o vară caniculară, cu temperaturi care au ajuns la 47 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Furtuna "Dana" a adus potopul în Spania. Momente de groază la metroul din Madrid. Apa a luat totul în calea sa