Un bărbat din SUA care a stat pe nedrept 20 de ani în închisoare poate fi despăgubit pentru libertatea pierdută. Cu cât îi poate fi plătit fiecare an ratat

De Monica Palade.
Publicat: 01.05.2021, 19:35.
Actualizat: 01.05.2021, 19:35

A stat timp de 20 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o, dar acum un bărbat din Carolina de Nord poate cere despăgubiri statului pentru anii pierduţi.

Un bărbat din SUA care a stat pe nedrept 20 de ani în închisoare poate fi despăgubit pentru libertatea pierdută. Cu cât îi poate fi plătit fiecare an ratat

Shutterstock

Darryl Anthony Howard a stat peste 20 de ani în penitenciar, fiind condamnat pentru o crimă, dar și o incendiere în 1995. Bărbatul a fost eliberat din închisoare în 2016, când condamnarea i-a fost anulată de către instanță, după ce testele ADN au arătat că este nevinovat, însă, abia vineri, guvernatorul statului Carolina de Nord, Roy Cooper, a semnat grațierea sa.

Poate cere despăgubiri statului

Acum Darryl Anthony Howard are dreptul să ceară despăgubiri pentru anii petrecuţi pe nedrept în închisoare. În Carolina de Nord, persoanele condamnate pe nedrept pot primi până la 50.000 de dolari pentru fiecare an de închisoare, dar nu mai mult de 750.000 de dolari.

Citește și:

"Suntem încântați că am făcut ca statul să recunoască ceea ce a fost clar tot timpul - Darryl Howard nu ar fi trebuit să petreacă niciun moment în închisoare pentru aceste crime îngrozitoare, să nu mai vorbim de peste 20 de ani. Darryl este ușurat că are această recunoaștere oficială a nevinovăției sale", a spus Amelia Green, avocata bărbatului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.